Tudi pri nas najdete mnogo zasebnih podjetij in mizarjev, ki vam bodo pohištvo naredili po meri, pa tudi večji izdelovalci vam svoje pohištvo (za dodatno plačilo) priredijo po vaših željah. Ko izbirate pohištvo po naročilu, imate mnogo bolj proste roke – odločite se za lahko za slog, material, barve in druge podrobnosti ter izbor prilagodite svojim finančnim možnostim.

Kakovostnejše (in dražje) od industrijskega

custom_made.jpg

Neredko je unikatno pohištvo mnogo bolj kakovostno od tovarniškega, zato se vam ne splača varčevati, saj boste dobili unikatno opremo, ki vam bo služila dolga leta. Svetujemo vam, da si v trgovinah ogledate pohištvo, ki vam je všeč in se s slikami in z merami stanovanja napotite k mojstru. Ta vam bo znal najbolje povedati, kako vaše zamisliti vključiti v izdelavo unikatnih kosov.

Pravzaprav sploh ni kosa pohištva, ki ga ne bi bilo mogoče naročiti po meri. Najbolj običajno se odločimo za kuhinje, saj prostor in instalacije, ki so na voljo, velikokrat otežijo postavitev industrijsko izdelanih elementov. Po meri vašega stanovanja (in okusa) pa lahko naročite tudi pohištvo za dnevne sobe, spalnice, otroške sobe, kopalnice, sedežne garniture, vgradne omare, police, mizice…

Tudi za prostore, ki jih je težko opremiti

custom_made1.jpg

Pohištveni kosi, izdelani po meri, vam bodo na primer prišli zelo prav, ko ne veste, kako bi industrijsko pohištvo uskladili z nenavadnimi oblikami oken. Neuporabljen prostor pod stopniščem, denimo, lahko z vgrajenimi policami ali omaricami izkoristite za shranjevanje. Tudi ob poševni steni lahko postavite omare po meri. Prostor, ki ga je težko opremiti, tako ne bo ostal prazen, temveč ga boste koristno uporabili za shranjevanje.