Prihaja čas, ko bodo standardne baterije, ki jih ni mogoče polniti, postale redkost. Elektronske naprave, ki jih pogosto uporabljamo, kot so mobilni telefoni ali igralne konzole, je treba skoraj vsak dan polniti. Ker se nam velikokrat mudi, potrebujemo polnilnike, ki jih lahko vzamemo s seboj, hkrati pa želimo z napravami čim manj škodovati okolju. Podjetje iDapt upa, da bo s svojim univerzalnim polnilnikom iDapt i1 Eco zadostil obema zahtevama.

ecoadapter.jpg

IDaptovi polnilniki niso novost, izdelovalec pa je na letošnjem sejmu CES premierno predstavil ekološki polnilnik, ki je izdelan iz recikliranih materialov in se samodejno izključi, ko ga ne uporabljamo. Izdelek se z dvema izhodoma za polnjenje večine naprav (več kot 4000,  med katerimi so PSP, DS, iPhone, iPad, Blackberry) - USB- in točkovnim izhodom uvršča med naprave, ki bodo v prihodnosti krojile razvoj na področju tehnologije in zabavne elektronike.

CES predstavil trende za 2011

Med trendi, ki jih je CES predstavil za leto 2011, so tudi naprave, ki so povezane z internetom in vsebine zanje. Drugi opazen trend so trgovine s poceni programsko opremo za različne naprave. Že uveljavljeni trgovini za iPhone se je lani pridružila trgovina za Android, konec leta Nokiin OVI-store, pa Microsoftova trgovina za Windows Phone 7 in še kaj bi se našlo. Letos bo teh trgovin najverjetneje še več, pa tudi razširile se bodo tudi na druge izdelke in ne le na pametne telefone.

Letos novi tablični računalniki

tablet.jpg

Novo poglavje se odpira na področju tabličnih računalnikov. Glede na število v lanskem letu predstavljenih prototipov lahko pričakujemo, da bo letos luč sveta ugledalo kar nekaj teh naprav. Zanimivo bo opazovati, v katero smer bo pri tem šel razvoj operacijskih sistemov.

Proizvajalci so tržno nišo našli tudi v industriji dodatkov, ki so usmerjene v vedno bolj ekološko smer - od torb in ovitkov za tablice do različnih naprav bluetooth za tablične računalnike.