Za takšen podvig morate skrbno izbrati pohištvo in druge predmete, predvsem pa se ne smete že na začetku prestrašiti. Čeprav ni enotnega nasveta, po katerem bi lahko vse majhne sobe enako dobro izkoristili, pa obstaja nekaj splošnih napotkov, po katerih se lahko ravnate.

Enotna barva

Izberite eno prevladujočo barvo (ali omejeno barvno paleto) in jo uporabite za stene in dodatke ter s tem ustvarite enotnost prostora.

trk.jpg

Uporabite različne barve

Čeprav imajo nekateri raje sobo v enotni barvi, pa drugi barve raje kombinirajo in tako pričarajo občutek ločenih prostorov. Zato lahko, če ste drznejši,  vsako steno prepleskate z drugo barvo.

Okrasite s stojali za knjige

Postavite v prostor knjižne police in jih izkoristite za ločitev in okras prostora. Vizualna pregraditev venčanemskega prostora v več con je stara opremljevalska zvijača.

Ustvarjajte z blagom

Na voljo imate neskončno načinov, kako prostor polepšati z blagom in zavesami. Na kavč položite lepe okrasne blazine, na okna pa obesite zavese, ki v prostor prepuščajo dovolj svetlobe.

pipi.jpg

Preuredite svoje potrebščine v modne dodatke

Vaša zbirka čevljev ali črnobelih oblek lahko z malo domišljije postane del dekoracije na steni.

Uporabite višino

Izkoristite priložnost, če imate visoke strope, in uporabite tudi višje predele zidu. Za boljši učinek postavite v prostor visoko pohištvo ter s tem ustvarite učinek odprtosti in neutesnjenosti.

Pri izbiri barv uporabite domišljijo

Čeprav svetle barve razsvetlijo prostor in ga vizualno povečajo, pa nekateri manjši kotički kar kličejo po uporabi temnejših barv. Tako boste ustvarili zanimiv kontrast in razgibanost.

pup.jpg

Ideje za ureditev manjših prostorov si oglejte tukaj in izberite najbolj všečno.