Nekako si želimo sodobni, moderni videz dnevnega prostora, ki kljub temu ne bo hladen in bo dajal toplino doma. V vaši ponudbi smo videli precej zanimivih sestavov dnevnih sob, vendar se ne moremo odločiti, kateri bi bil za naš prostor najbolj primeren. Prilagam tudi skico prostora z označbo oken in vrat. Tina

Odgovor: Izbrali ste parket z zelo lepo in močno teksturo, tako da bo to zelo močan element v vaši dnevni sobi. Glede na vaše želje po sodobnem in hkrati trajnem interjerju vam predlagamo dnevno sobo Gala. Sestav je s svojo minimalistično obliko, belo in temno rjavo barvo orehovega furnirja odlična izbira. Glede na to, da ima vaša dnevna soba dovolj dolgo steno, priporočamo tri vertikalne viseče elemente, ki bodo steno optično zmanjšali.

Pod njimi umestimo nizke omarice, da je dovolj prostora za shranjevanje ter za dekorativne elemente in televizijo. Poudariti želimo tudi to, da ima dnevna soba Gala odpiranje na pritisk, kar pomeni, da ni vidnih ročajev. S tem se še bolj približamo sodobnemu videzu, ki ga želite ustvariti. Pri izbiri barv sten je priporočljivo, da ne posegate po preveč trendovskih tonih. Idealne barve za trajen interjer so pastelne zemeljske barve. Predlagali bi vam barvo bele kave v kombinacij z barvo kakava. Pri barvanju sten vam priporočamo, da temneje pobarvate steno za sestavom, druge stene pa pobarvajte s svetlejšim tonom.

Pri nakupu sedežne garniture izberite barvo, ki se po tonu ujema z barvo tal, le svetlejšo ali pa v nevtralnem sivem tonu. Material naj bo takšen, da bo za vas najbolj udoben, istočasno pa pazite, da vam dovoljuje svobodo pri izbiri preprog in drugih barvnih dodatkov. Ne pozabite na svetila, ki vam lahko dodatno popestrijo prostor.

Za Brest oblikovalec M. V.