Udoben kavč na knjižni polici, ki ga vidite zgoraj, je oblikoval Younes Duret in se imenuje Ransa. Njegova ideja je bila pustiti vtis, da lebdimo nad knjigami. Kavč je resnično zelo uporaben, prihrani kar nekaj prostora, hkrati pa pusti lep vizualen vtis.

bucefalo_6.jpg

Izredno moderen minimalističen dizajn oblikovalca Emanuela Canova se imenuje Bucefalo in je lahko stol ali kavč ter seveda priročna knjižna polica. Zakaj bi se morali po knjigo stegovati , če lahko enostavno sežete ponjo?

backseat1_17lnp_24431.jpg

Bolj domačno oblikovan naslonjač, ki pa je hkrati minimalističen in eleganten. Oblikovalski atelje Fishbol zagotavlja tudi, da ni le lep, ampak tudi udoben.

cul_sofa_ectig_24431.jpg

Tudi naslonjač Cul Sofa oblikovalca Marciala Ahsayane je resnično udobna popestritev modernega minimalističnega interjerja, ki omogoča priročno odlaganje čtiva.

curved_lounge_chair_with_built_in_book_storage_3.jpg

Ta stol izrazito moderne in nenavadne oblike pa je ideja studia Solovyov Design in se imenuje Ofo. Glede na to, da res ne zavzema veliko prostora, lahko v njem shranimo presenetljivo veliko količino knjig. Izbiramo pa lahko tudi med kopico živahnih barv kakor tudi bolj elegantno belo z barvnim robom.