Potrebujemo le nekaj osnovnih telovadnih pripomočkov in vadba v udobju dnevne sobe ali spalnice se lahko začne. Tako bo redna vadba lahko postala postala del vašega vsakdanjika.

Izbor pripomočkov je velik, med njimi pa si izberite tiste, ki se vam zdijo najpomembnejši in s katerimi boste z veseljem telovadili. Večina izmed njih ne zavzame veliko prostora, tako da bodo prostor našli tudi v manjših stanovanjih.

Pripomočki za vadbo

ftrak.jpg

Raztegljivi trak zavzame malo prostora in nudi veliko različnih vaj, s katerimi si okrepite roke in tudi ostale dele telesa. Na voljo je v različnih barvah, ki ponazarjajo tudi različno težavnost, tako da so primerni tako za čiste začetnike z majhno mišično maso kot tudi za bolj zahtevne uporabnike.

Gimnastične žoge so nepogrešljiv pripomoček pri pilatesu in pri vajah za krepitev hrbta. Prav pridejo tudi pri vajah z utežmi, saj lahko nadomestijo telovadno klop. Uporabne so tudi za sedenje, za kar vam bo najbolj hvaležna hrbtenica.

fpodlaga.jpg

Podlaga za jogo in pilates je priporočljiva za vse, ki sta jim blizu ta dva načina vadbe. Zaradi nedrsečega mehkega materiala je vadba bolj udobna in seveda bolj varna.

Tudi vadba za moč je mogoča doma. Izberite en ali dva para ročk in vajo, s katero boste okrepili mišice na roki. Na voljo je veliko vaj, ki jih izvajajte vsaj vsak drugi dan. Da bo vadba prijetnejša, si zraven zavrite še vašo najljubšo glasbo.

frocke.jpg

Kardio vadba

Če ste bolj za kardio vadbo, bo treba seči nekoliko globlje v žep. Toda če ste resnično prepričani, da boste redno vadili, se tudi to obrestuje. Na voljo so različne naprave, od sobnih koles, tekalnih stez in steperjev.

Za vse, ki radi uživate v skupinski vadbi, pa je na voljo tudi veliko število videoposnetkov z navodili, ki vas bodo spravili v gibanje. DVD je odlična izbira, tudi če imate otroke, saj se bodo z veseljem pridružili vadbi.

Kot vidite, je možnosti ogromno, zato se ne prepustite zimskemu lenarjenju temveč ostanite v gibanju tudi ob slabem vremenu.