DVD, VHS in stereonaprave

Pomembno je, da jih ne razstavljate, temveč čistite le ohišje. Prah in umazanijo je najbolje odstraniti z vlažno elektrostatično krpico, ki ste jo prej namočili v milnico iz detergenta za posodo. Krpo dobro odcedite in z njo očistite vse gumbe. Izogibajte se alkoholu, topilu in abrazivnim sredstvom, saj lahko poškodujejo površino.

Za notranje čiščenje DVD- ali CD-predvajalnika je najbolje uporabiti DVD oziroma CD za čiščenje glave. Vstavite ga v napravo in pritisnite na gumb za predvajanje. Ventilatorje in rebraste odprtine očistite s stisnjenim zrakom v razpršilcu, ki ga kupite v prodajalnah z zabavno elektroniko.

elektronskenaprave.jpg

Odprite tudi vratca za CD ali DVD in pod kotom 45 stopinj z razpršilom odstranite prah v notranjosti. Zvočnike očistite s krtačo iz mehkih in naravnih ščetin.

Podstavek za iPod

Napravo izklopite in jo najprej obrišite z vlažno in mehko krpo. Ne uporabljajte nobenih tekočin in razpršilcev, ki bi jo le poškodovali.

Daljinski upravljalniki

Ste vedeli, da so daljinski upravljavci enedn izmed najbolj umazanih pripomočkov doma, saj se na njih z vsakodnevno uporabo nabirajo najrazličnejši škodljivi mikroorganizmi in umazanija? Očistite ves upravljavec: spodnjo in zgornjo stran ter gumbe. Uporabite razkuženo krpo. Maščobo okrog tipk odstranite s palčkami za ušesa, ki ste jih prej namočili v alkohol za čiščenje.

Televizijski aparat

Prah z zaslona televizorja očistite s suho elektrostatično krpo ali krpico za suho brisanje. Televizorje z LCD-zaslonom (in zaslone računalnikov) lahko čistimo tudi z namenskimi čistili za elektroniko. Plastično ohišje obrišite z isto krpo, ki jo lahko navlažite s sredstvom za pranje stekla.

Trdovratne madeže z ekrana boste najlaže očistili s posebno krpo, ki jo dobite v trgovinah s tehniko.