Projekt, ki so ga poimenovali Tribuna življenja, bo podjetje Trimo postavilo v ljubljanskem stanovanjskem naselju Fužine, zato je njegov namen tudi poživiti spalno naselje in ponuditi prostor za druženje.

Glasujte za najboljši predlog

Na natečaj je bilo prijavljenih kar 363 idej iz 56 držav. Med njimi je največ projektov prispelo iz Srbije in Poljske, 43 jih je bilo iz Slovenije, ideje za izboljšanje ljubljanske infrastrukture pa so prispevale celo tako oddaljene države, kot sta ZDA in Kitajska.

Desetčlanska mednarodna strokovna žirija je med vsemi prijavljenimi predlogi izbrala trideset favoritov, za zmagovalca pa lahko  do srede, 23. marca, glasuje javnost. Če želite tudi vi oddati svoj glas, odprite spletno stran www.trimo-urbancrash.com, nato pa na levi strani izberite zavihek Galerija projektov. Nekaj projektov si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.

danbr_2.jpg

Povezava teorije in prakse

Zmagovalca bodo razglasili 24. marca, projekt pa bodo začeli graditi junija in ga predvidoma končali do jeseni. Kot pravi Miloš Ebner, direktor strateških inovacij podjetja Trimo, je natečaj "redka priložnost za študente arhitekture in oblikovanja, da poleg doživetja procesa virtualnega ustvarjanja ideje v primeru zmage sodelujejo pri realni izvedbi in postavitvi svoje stvaritve na konkretni lokaciji. Tako lahko v realnosti opazujejo interakcijo med svojo idejo in okolico." Zmagovalca bo podjetje nagradilo tudi s tedensko šolnino na priznani londonski fakulteti za arhitekturo.

Na prejšnjem natečaju je zmagala ideja poljskih študentov, in sicer projekt kulturnega odra z lastnostmi urbane skulpture, ki že stoji na ljubljanski Metelkovi.