Kamniti vrt

Vedno, ko ste na izletu ali se le sprehajate po svoji soseski, bodite pozorni na morebitne lepe kamne. Uporabite jih lahko namreč za svoj lasten kamniti vrt. To seveda ne pomeni, da boste vso trato spremenili v nemaren kup kamenja. Izberite samo en predel (najbolje kot) in tam razporedite nekaj lepih kamnov različnih barv, oblik in velikosti. Še lepši vizualni učinek boste dosegli, če boste med njih nasuli nekaj zemlje in posadili vrtno cvetje, ki uživa v bližini kamnov.

left_side_of_my_backyard_garden_annie_johnson.jpg

Enostaven slap

Naslednja ideja na prvi pogled zveni nekoliko bolj zapletena, vendar v resnici ni. Na svojem vrtu lahko namreč ustvarite tudi manjši slap oziroma umetno rečico. Težko je pravzaprav samo najti lepe ploščate kamne, s katerimi ga lahko zgradite, in sicer tako, da jih malo zamaknjeno nalagate v več ravni (v obliki stopnic). Mogoče pa ga je zgraditi tudi iz cementa, le da se je v tem primeru treba nekoliko potruditi, da deluje čim bolj naravno. Vodo nato napeljite tako, da teče v krogu.

thumb_450_x_450_25299_picture_048.jpg

Ptičje petje

V svoj vrtni kotiček povabite tudi nekaj živalskih prijateljev. Iz manjših deščic zgradite lično ptičjo hišico, ki bo še bolj zanimiv vrtni detajl, če jo prebarvate z nekaj živahnimi svetlimi odtenki. Če pa pticam v njej ponudite še nekaj hrane, se bodo zagotovo prav kmalu začele zahvaljevati tudi s svojimi melodijami. 

bird_house.jpg