Dobro vzdušje je mogoče pričarati s samo nekaj truda, za to pa sploh ne potrebujete veliko denarja.

Beli tulipani

Toda ne samo beli tulipani – vaza s svežim cvetjem vsak prostor takoj spremeni v bolj eleganten in živahen. To pa še posebno velja za belo cvetje (in še posebno za bele tulipane), ki se odlično ujamejo z vsakim interjerjem.

Sončna svetloba

Čez dan dvignite senčila, vaše zavese pa naj bodo dovolj prosojne, da bo v vaš dom prodiralo čim več naravne sončne svetlobe. Prav tako poskrbite, da imate zvečer dobro razsvetljavo.

_712008101457.jpg

Svež zrak

Vsak dan prezračite vse prostore v stanovanju, in to četudi je zunaj morda zelo hladno. Poleg sončne svetlobe na tisti najbolj primarni ravni vse ljudi najbolj razveseljuje in poživlja ravno svež zrak.

Dovolj prostora

Dom opremite tako, da imate čim več praznega prostora, v katerem se lahko nemoteno gibljete. Soba, v kateri se morate ves čas umikati kavču, mizi ali robu prevelike komode, je pač slabo opremljena. V svojem domu res potrebujete omare, a potrebujete tudi prostor. Včasih je mogoče težavo hitro rešiti tako, da se enostavno odrečemo vsemu, kar ni neobhodno.

Čim manj nereda

Posebno v večjih družinah se lahko gore nepospravljenih stvari pojavijo  neverjetno hitro (če ne drugega, pa vsaj posode ali perila). Toda poskusite si vsak dan za razčiščevanje vzeti vsaj petnajst minut, vsak teden pa enkrat naredite temeljit red. Prav tako ne dovolite, da nered vlada v vaših prostorih za shranjevanje. Vsak mesec odprite enega ter ga temeljito preglejte in pospravite.

living_room_setting_with_candles_unsized.jpg

Sveče

Sveče, tudi če jih ne prižgete, v dom vnesejo izreden občutek topline. Razporedite jih prav po vseh sobah.

Vonjave

Danes je na voljo toliko različnih načinov, kako lahko v svoj dom vnesemo prijetne vonjave. Posebno učinkovite so dišeče palčke: bambusove palčke, ki jih vstavimo v priloženo stekleničko, napolnjeno z eteričnim oljem. Lepo pa dišijo tudi dišeče svečke, dišeče vrečke, indijske paličice ali košarice z dišavnicami. Kupite lahko tudi izparilnik. Seveda pa se odločite le za eno od naštetega.