Predalniki

Največ stvari boste shranili v njih, zato poskrbite, da bodo prostorni. Pri nakupu bodite pozorni na gladko odpiranje predalov, ne pozabite pa na to, da boste v njih hranili svoje kuharske knjige, brisače pa tudi druge drobnarije, zato izberite temu primerne različne kose pohištva.

Raje izberite nevtralne barve, saj se bodo na temnejših površinah hitro poznali prstni odtisi. Če se želite svetlejše barve, je boljša rešitev, da prebarvate stene v ozadju. Nikakor pa ne pozabite na pravilno izbiro ročajev. Izogibajte se majhnim ročajem in zavedajte se, da s kromiranimi ne morete zgrešiti.

Delovne površine

krkuhinja2.jpg

Izogibajte se delu blizu pomivalnega korita, saj boste morali površino nenehno vzdrževati, če pa se odločite za steklo, pa imejte v mislih, da se bodo na njem kmalu poznale praske. Tudi če imate omejen proračun, je bolje, da kupite kvalitetnejše pohištvo, kot pa da ga boste čez nekaj let morali že zamenjati.

Najboljše površine so tiste, ki so narejene iz granita. Nikoli ne zarjavijo in novejši modeli imajo protibakterijsko zaščito. Pri izbiri korit ne morete zgrešiti z nerjavečim jeklom. Vsekakor pa izberite takšno opremo, ki vam bo všeč.

Gospodinjski aparati

Drzne barve in moderne oblike so v modi, zato naj bodo vaši aparati osrednja točka vaše kuhinje. Pri nakupu ne pozabite na aparat za kuhanje kave, pri nakupovanju hladilnika pa bodite pozorni na porabo električne energije. Pri izbiri pomivalnega stroja izberite tih model, če pa imate veliko družino, pa to vsekakor upoštevajte pri izbiri velikosti.

sted.jpg

Kuhanje

Veliko kupcev še vedno hoče imeti plinske gorilnike na štedilniku, ampak veliko boljša izbira so kuhalne plošče. So varčnejše pri porabi energije, pa še čistiti jih je lažje. In tudi varnejše so. Kuhanje s paro je najnovejši izum pri teh aparatih, edina pomanjkljivost večnamenskih štedilnikov pa  je, da so izredno dragi.

Razporeditev

Ko razporejate aparate po kuhinji, imejte v mislih "delovni trikotnik". Hladilnik, štedilnik in pomivalno korito naj ne bodo predaleč narazen, prav tako pa pazite, da jih ne boste postavili preblizu skupaj, saj se boste počutili utesnjeno. Če boste za nasvet vprašali strokovnjaka, potem vsekakor poskusite več različnih načinov postavitve v prostoru. Dobri strokovnjaki vam bodo kuhinjo predstavili s tridimenzionalnim načrtom.

modern.jpg

Če na novo opremljate celo stanovanje in imate veliko prostora, potem razmišljajte o tem, da bi imeli ločeno kuhinjo, jedilnico in shrambo. Ko načrtujete svoj življenjski slog, si vzemite ves potrebni čas. Kuhinja naj bo prirejena vašim potrebam in vašemu kuhinjskemu znanju.