Ne prenatrpajte je

V veliko stanovanjih so jedilnice kombinirane z dnevno sobo, kar ustvarja en večji prostor, ki ga lahko med sabo elegantno ločite z različno dekoracijo. Največjo pozornost v jedilnici zagotovo vzbudi pohištvo, zato v manjših bivalnih prostorih pazite, da ne bo preveliko ali prenatrpano. Na voljo so vam različni stili pohištva, materiali in številne velikosti.

332318bb6a0b32ad_dining_room_red_chairs_3.jpg

Najpomembnejši kos pohištva v jedilnici je miza, ki mora biti dovolj velika, da lahko skupaj z vami za njo sedi pet ali več ljudi, tako da imate dovolj prostora tudi takrat, ko imate obiske. V manjših stanovanjih je to včasih preveč; tam poskrbite, da je dovolj prostora za vse družinske člane. Pomembna je tudi oblika mize, ki naj se prilagaja jedilnemu prostoru in ne sme imeti preostrih robov; od vas pa je odvisno, kakšen stil vam najbolje ustreza.

Miza in stoli naj se ujemajo po barvi ali materialu

K mizi poiščite stole, ki se po materialu ali barvi ujemajo z jedilno mizo. Običajno jih dobite v kompletu z mizo, ni pa nujno. Vsekakor pazite, da so stoli dovolj udobni in je na njih moč zdržati tudi dlje časa, hkrati pa morajo biti tudi dovolj lahki, da jih brez težav premikate po prostoru. Udobni so tisti, narejeni iz semiša ali obloženi z usnjem, čeprav slednji niso tako praktični kot so lepi.

dining_room_2.jpg

Poleg ujemajočih se miz in stolov poskrbite za celovit videz vaše jedilnice. V večjih prostorih si lahko zraven privoščite bife ali moderne stenske dekoracije, ki naj se v stilu, materialu in barvi ujemajo s pohištvom.

Več primerov ureditve jedilnice si lahko ogledate v fotogaleriji.