Obesite ogledalo

Tako preprosta malenkost, kot je ogledalo, v majhen in temen prostor vnese občutek prostranosti in svetlobe. Izberite ogledalo, ki je čim večje, ali pa skupaj obesite več majhnih. Priporočljivo je tudi, da ogledalo postavite blizu vira svetlobe, saj jo boste tako čim bolj učinkovito izkoristili.

Uporabite barve

Hodnik je precej dolgočasen prostor, zato je dobro najti načine, kako ga poživiti. Izberite drzno, vpadljivo barvo sten ali pohištva in jo kombinirajte s kontrastnimi detajli.

hallway_wallpaper1_1.jpg

Ustvarite domačnost

Hodnik naj ustvari čim bolj domačen in prijazen vtis, daje naj občutek sreče, ker smo končno doma. Najlažje to dosežete, če po tleh razprostrete veliko mehko preprogo. Ker pa po tleh hodnika vseeno veliko hodimo in se zato kaj hitro umaže, izberite preprogo, ki je temnejše barve. Trenutno so zelo priljubljene dimno sive.

Izkoristite svetlobo

Če je le mogoče, naj ima tudi hodnik vir naravne svetlobe. Če se nadaljuje v stopnišče, izberite odprte stopnice, ki prepuščajo svetlobo iz zgornjega nadstropja.

Odločite se za opaž

Lesen opaž je idealen za tako pogosto uporabljan prostor, kot je hodnik. Opaž je trpežen, poleg tega pa lahko prikrije neestetske žice ali umazane stene. Daje tudi občutek, da je prostor višji, daljši in širši.

hallway_panelling.jpg

Položite parket

Notranji oblikovalci soglašajo, da daje parket hodnikom izredno eleganten in prefinjen videz. Resda se je lažje odločiti za ploščice, toda parket bo prav gotovo pritegnil veliko presenečenih pogledov.

Vgradite omaro

Najboljša ideja za hranjenje ogromne količine stvari na hodniku je vgradna omara, ki sega od tal do stropa in izkoristi prav vsak kvadratni centimeter tega po navadi tako majhnega prostora. Vgradna omara zavzema le majhen del tal, ko pa jo zapremo, hodnik takoj deluje povsem pospravljen in urejen.

Položite ploščice z vzorcem

Ploščice z vzorcem so trenutno zelo modne, hodnik pa je idealno mesto, kjer lahko pridejo do izraza. Stene pustite bele, pohištvo pa naj bo naravnih lesenih odtenkov. Tako bo pozornost osredotočena samo na pisane ploščice.

hallway_tiling.jpg

Nalepite tapete

Klasične tapete resda niso več najbolj priljubljene, vendar pa trgovine ponujajo tudi čedalje večjo ponudbo tapet z zanimivimi in modnimi vzorci.

Pospravite nered

V večjih hodnikih lahko stvari, ki jih potrebujete, pospravite tudi v starinske skrinje ali klopi z vgrajenim prostorom za shranjevanje. Tako uporabne so tudi zato, ker lahko nanje med obuvanjem priročno sedete.