Pomembno je, da nam notranjost ugaja in pričara harmonijo v prostoru. Bodite pozorni na barve: najboljša izbira so zlati odtenki, modrosiva ali svetlo rjava. Dnevna soba naj bi bila svetla in polna življenja, zato je dobro, da izberete pastelne in umirjene tone barv. Za popestritev prostora so dobra izbira izdelki iz porcelana, predvsem ploščice, ki jih lahko uporabite v več bivalnih prostorih.

Ploščice iz porcelana

Pri opremljanju dnevne sobe, kopalnice ali kuhinje je porcelan že dolgo zelo zaželen material: zunanje in notranje talne ploščice so se pojavile v Italiji že ob koncu 20. stoletja. Ploščice iz porcelana so odlična izbira za stenske in talne površine, saj so okolju prijazne, neprepustne in odporne na vodo. Kljubujejo vsem vremenskim razmeram in dopuščajo visoka nihanja v temperaturi. Zelo so vzdržljive, se ne obrabijo hitro in zdržijo tudi po več let. Ploščice iz porcelana niso gorljive in ne reagirajo z nobenimi kemikalijami. Poškodujejo se zelo težko, zaradi velike gostote pa jih zelo težko obdrgnemo ali opraskamo.

porcelan_tile.jpg

Porcelan ali granit?

Zahvaljujoč tako dobrim uporabnim lastnostim kot tudi lepemu videzu, se granit vedno bolj uporablja kot dekorativni material. Površine iz granita vzdržijo visoke obremenitve in ohranjajo nedotaknjen videz. Lahko je gladek in delno ali grobo nesvetleče obdelan. Nesijajne ploščiče imajo po navadi različne hrapave in porozne površine in so zelo zanesljive, saj preprečujejo zdrse.

granit_tile_1111111111111.jpg

Zastekljene porcelanske ploščice pa lepo poudarijo mehak lesk in naredijo prostor svetleč. Lepo imitirajo les, marmor in keramiko in druge površine. Ploščice, narejene iz granita, so lahko pravokotnih ali kvadratnih oblik in različnih debelin. Na trg prihajajo vedno nove oblike in izboljšani modeli. Prevlečene so z zelo higiensko prevleko, ki se uporablja tudi za umivalnike iz porcelana in druge kopalniške dodatke.

Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.