Philipsova linija Heritage se ponaša z vrhunskimi glasbenimi sistemi, za katera so značilna elegantna ohišja, ki izražajo prefinjen okus in občutek za stil. Mini glasbeni stolp Philips MCM770 pa kot imeniten predstavnik te linije zagotavlja kakovostno avdiofilno izkušnjo. Odlikuje ga visokotonec z vgrajeno svileno membrano, ki zagotavlja topel in gladek zvok s širokim razponom brez motenj, pozlačeni priključki za zvočnike pa omogočajo boljši prenos zvočnih signalov in prispevajo k predvajanju zvoka, ki je tako blizu resničnosti, kot je to le mogoče.

Visoko kakovostni digitalni ojačevalniki kar sami poskrbijo za prilagoditev zvočnega ravnotežja glede na tip glasbe, ki jo poslušamo, tehnologija Dynamic Bass Boost pa poskrbi, da je uživanje ob poslušanju glasbe še večje, saj si s pritiskom le na en gumb zagotovimo predvajanje konsistentnega zvoka, tudi ko znižamo ali zvišamo glasnost. S funkcijo Loudness lahko uživamo v popolnosti nizkih in visokih tonov, ki jih človeško uho sicer slabše zazna.

Mini glasbeni stolp Philips MCM770 omogoča preprost priklop ter predvajanje glasbe neposredno iz USB-naprave. Podpira medije MP3/WMA-CD, CD in CD-RW. Za resnično kakovosten zvok so pri Philipsu poskrbeli tudi z obliko, saj vsaka komponenta stoji na treh nogicah, ki preprečujejo pregrevanje in motnje zvoka zaradi različnih vibracij. Glasbeni stolp Philips MCM770 nenazadnje navdušuje še z varčnostjo, saj porabi minimalno količino energije.