Moderna ureditev doma je največkrat minimalistična, praktična za uporabo in vzdrževanje in opremljena z detajli, ki poudarjajo njegovo originalnost. Prav detajli dajejo prostoru določeno identiteto, najbolj pogosto pa prikazujejo osebnost lastnika.

modern_living_room4.jpg

Ustvarjalna otroška soba

Običajno je najustvarjalnejši del doma otroška soba, toda igrivo otroško domišljijo je dobro vedno znova zalagati z novostmi, zato čim bolj pogosto menjajte detajle v prostoru. Če ima vaš malček težave s spanjem, mu bo morda pomagalo, če odhod v posteljo naredite bolj zanimiv. Pri tem vam bo zagotovo v pomoč izbira domiselne postelje, ki jo v prostor namestite samostojno, da pusti čim bolj impresiven vtis. Z izbiro postelje v obliki terenskega ali športnega avtomobila boste vaše malčke bolj učinkovito pripravili za potovanje v svet sanj, ki bodo v takem vozilu prav gotovo še veliko bolj razburljive.

Obstaja še več načinov, kako lahko otroško sobo naredite bolj zanimivo. Eden izmed njih je izbira omare, katere sprednji del predstavlja ploščo za pisanje. Glede na to, da omara v otroški sobi po navadi zavzema kar velik del prostora, je njena večnamenska uporaba odlična rešitev za morebitno prostorsko stisko. Sprednji del omare torej postane površina za pisanje, kar jo naredi za element sobe, ki se vsak dan spreminja, saj je lahko na njej vsak dan napisano ali narisano kaj drugega. Omara ni več samo ogromen kos pohištva, temveč prostor za vsakodnevno kreativno izražanje.

tn_ym_f6_101.jpg

Premalo prostora?

Če imate pogosto goste, ki pri vas tudi prespijo, v domovanje pa ne želite ali ne morete postaviti dodatnih postelj, je rešitev zložljiv fotelj. Takšen kos pohištva ne zavzema preveč prostora, ko pa ga raztegnemo, se spremeni v udobno vzmetnico. Če je fotelj žive barve, ga lahko v notranjem opremljanju uporabimo kot zanimiv poudarek v prostoru.

Če imate veliko predmetov, ki bi jih radi postaviti na police, nimate pa veliko prostora, se verjetno bojite, da preveč polic ne bo pustilo lep vtis. Rešitev je, da poskusite pričarati videz, kot da lebdijo v prostoru. Police pritrdite z nevidnimi nosilci, na stik stene in zadnjega roba pa vgradite indirektno razsvetljavo. Tako boste ustvarili zanimiv svetlobni učinek, ki bo s svojo atraktivnostjo, še posebno v večernih urah, osnovno vlogo polic postavil v drugi plan. Pridobili boste inovativno dekoracijo prostora, zaradi katere police ne bodo delovale tako dolgočasne in vpadljive.

_987.jpg

Morda pa doma tudi nikoli ne veste, kje bi lahko vedno delali na prenosnem računalniku. Namesto da se selite z ene na drugo mizo, lahko izberete ozko, nekoliko višjo komodo, katere dizajn je prilagojen drugim kosom pohištva. K njej postavite barski stolček in dobili ste računalniško mizo, ki zavzema zelo malo prostora.

Praktičnih in inovativnih rešitev obstaja še veliko, ideje za takšne elemente pa se porajajo ravno ob težavah, s katerimi se srečujemo pri vsakodnevni uporabi prostora. Inovativen dizajn je odgovor na potrebe sodobnega bivanja, ki je postavilo zelo visoke zahteve, vse novosti pa so usmerjene v to, da se v svojem domu počutite čim bolj prijetno in udobno.