Nikoli sami

Malo ljudi se zaveda, da se lahko v hidromasažnem bazenu tudi utopijo, zato se obnašajo, kot da bi šlo za navadno kad. Pri uporabi masažne kadi je treba postaviti pravila in jih skrbno upoštevati; poleg tega pa je treba domače hidromasažne kotičke opremiti z dodatnimi varovalnimi mehanizmi, kot so pokrovi za odtoke, ki ne bodo zagrabili las ali drugega dela telesa, površine, ki ne drsijo, in pokrivala za bazen, ki se lahko zaklenejo.

jacuzzi_award_picture_wvht.jpg

Ljudje vseh starosti so že utrpeli poškodbe pri uporabi hidromasažnih bazenov, zato je pomembno, da jih nihče ne uporablja sam - niti odrasli. Posebno otroci naj se jim brez spremstva staršev ali drugih skrbnikov niti ne približajo.

Naj bo zaklenjen in pokrit

Pri uporabi masažnega bazena vedno sledite naslednjim osnovnim pravilom:

1. Ko so v masažni kadi ali okoli nje otroci, jih vedno skrbno nadzorujte.
2. Ko kupujete nov masažni bazen, poiščite takšnega, ki ima površino, ki ne drsi. Nekateri proizvajalci uporabljajo materiale, ki jih je izpopolnila avtomobilska industrija.
3. Ko masažne kadi ne uporabljate, jo vedno pokrijte in zaklenite. Še bolj se boste zavarovali, če boste zaklenili tudi prostor, v katerem stoji; če stoji zunaj, pa lahko postavite ograjo.
4. Masažnega bazena naj nihče ne uporablja sam. Posebno otroci naj brez starejših ne bodo niti v njegovi bližini.

jacuzzi10.jpg

Upoštevajte omejitve

5. Zapomnite si, kje je stikalo, ki prekine dotok električne energije, da ga boste v primeru nevarnosti lahko hitro našli.
6. Večkrat zamenjajte pokrove za odtok, da boste preprečili, da bi se vanje ujeli z lasmi ali kakšnim drugim delom telesa. Nikoli naj ne bodo starejši kot leto dni.
7. Otroke naučite, da se odtokom izogibajo.
8. Masažni bazen uporabljajte samo s spetimi lasmi.
9. Upoštevajte omejitev števila ljudi, ki si ga lahko naenkrat delijo, kakor tudi omejitev časa, ko ste lahko v njem.
10. Poskrbite, da temperatura vode ne preseže 40 stopinj Celzija.