Instalacija je bila predstavljena v Hali oblikovalcev v okviru enega največjih mednarodnih pohištvenih sejmov, Le Marche, v Egiptu. Komb House Karima Rashida je idealno dizajnersko domovanje, v katerega je sodobna tehnologija vključena tako, da vzpostavlja močno povezavo s tradicijo in običaji ter prostor preveva z domačnostjo družine in skupnosti. Vrhunsko sodobno domovanje ustvarja življenjski slog, ki vključuje tako sodobne kot tradicionalne materiale.

Okolju prijazen in varčno zasnovan dom

kombhouse.jpg

 

Komb House je okolju prijazen in varčno zasnovan sodoben dom, kar pomeni, da imata proizvodnja njegovih komponent ter postavitev kar najmanjši vpliv na okolje. V hiši so s pridom uporabljene številne okolju prijazne zamisli, kot so ogrevanje vode s solarnimi paneli, energijsko učinkoviti aparati, izraba meteorne in odpadne gospodinjske vode, energijsko varčna osvetlitev s svetlobnimi diodami (LED) ter privzdignjena tla s sistemom talnega gretja.

kombhouse3.jpg

Obod strukture je izdelan iz recikliranih lesenih elementov. Vsak ima nekoliko drugačen profil, rezultat pa so dinamični zunanji in notranji »zidovi«. Zaradi spreminjajočih se kotov in globine le-teh je od zunaj komajda mogoče videti v hišo, medtem ko v njeni notranjosti naravna svetloba ustvarja igro senc. Ogrodje Rashidove inovativne hiše je mogoče hitro razstaviti in materiale, kot so les, steklo, kovina in sončne celice, ponovno uporabiti.

Osrednji prostor se pretaka v štiri kvadrante

kombhouse6.jpg

Notranjost hiše je sestavljena iz štirih prostorov, ki predstavljajo osrednje družinske aktivnosti: igro, prehranjevanje, spanje in nego. Tloris hiše se iz osrednjega povezovalnega prostora pretaka v štiri kvadrante, ki predstavljajo dnevno sobo, kopalnico, spalnico in jedilnico. Strešna loputa v osrednjem prostoru, ko je odprta, nadzoruje temperaturo v hiši in zbira deževnico, ki se prečiščena zbira v bazenu. Nad njim lebdi kinetična skulptura, ki z vrtenjem ustvarja energijo in jo razpošilja po hiši.

kombhouse4.jpg

Medtem ko so bivalni prostori delno odprti proti osrednjemu prostoru, sta spalnica in kopalnica ločeni s stenami iz belega prosojnega stekla in drsnimi vrati, ki prepuščajo svetlobo, a ohranjajo zasebnost. Kopalnico deli na dva dela veliko zaokroženo ogledalo,  v katerem je na zaslonu mogoče gledati tudi televizijo. Kabina za prhanje je narejena iz ovalnega steklenega zaslona z digitalno natisnjeno umetnino v posebni “organski” tehniki.

V kuhinjo vgrajeni aparati Gorenje by Karim Rashid

kombhouse2.jpg

Kuhinja je združena s formalno jedilnico ter kotičkom za zajtrk. V lahkotno kuhinjsko "origami" strukturo so vgrajeni hladilnik ter dve Gorenjevi vgradni pečici, v prostostoječ oblikovan kuhinjski otok pa je vključeno tudi Gorenjevo indukcijsko kuhališče v beli barvi, prav tako iz kolekcije Gorenje designed by Karim Rashid. Ta zvezdniška kolekcija predstavlja minimalistično združitev funkcionalnosti, interaktivnosti in čistosti, ki je kot nalašč za najsodobnejši dom.

kombhouse5.jpg