Zeleno stran stavbe krasi vrt, ki je od tal dvignjen kar 60 metrov. Na njem raste okrog 35.000 rastlin oziroma različnih 76 vrst. Velik polkrožni atrij in trikotno zasnovano preddverje iz konstrukcijskih materialov pa ustvarjata kontrast sredi zelenega gaja. V razkošni stavbi so simfonična dvorana, pisarne in trgovina.

Stavba, ki ohranja zelene površine

arhitektura.jpg

Zelena stavba je bila postavljena na eni izmed zadnjih zelenih površin v mestu, zato je arhitekt Emilio Embasz s sodelavci projektiral zasnovo, ki pomaga ohranjati zelene površine, hkrati pa je še vedno podobna poslovni stavbi.

Zelena streha zmanjšuje porabo energije in zadržuje temperaturo v notranjosti. Streha zadržuje tudi deževnico in pomaga ohranjati naravni življenjski prostor insektov in ptic. Prebivalci Fukuoke so zanimivo stavbo vzljubili. Mnogi poiščejo oddih v njenih vrtovih, ki ponujajo prelep razgled na mesto in tamkajšnje pristanišče.

Ena izmed najlepših zelenih stavb na svetu

Zgradba je z uvrstitvijo v knjigo 40 najlepših zelenih streh, ki je izšla leta 2005, doživela svojevrsten poklon. Vanjo so bile vključene najbolj privlačne zelene stavbe - od Mehike in Švedske do Japonske.