Upoštevati morate lego vrat glede na smeri neba in paziti, da bodo najbolj dominanten element na fasadi. Vhod mora biti dobro viden in urejen, saj predstavlja vas in vpliva tudi na to, kakšna bo notranjost hiše. Velika hiša potrebuje markanten vhod in velika vhodna vrata ali obratno.

Kako določiti barvo vrat glede na njihovo nebesno lego

rodenberg_vrata.jpg

Modeli vrat morajo biti povezani in usklajeni s »ključnimi elementi in energijskimi silnicami nauka feng šuj: ti elementi so ogenj, zemlja, les, kovina in voda ter energiji jin in jang,« razlaga Aleksander Grahovac iz podjetja AJM okna – vrata – senčila, ki prodaja vhodna vrata feng šuj nemškega proizvajalca Rodenberg. Grahovac opozarja, da morate izbrati primerna vhodna vrata, ki bodo v vaš dom vnesla uravnotežene energijske silnice, če želite doseči harmonijo. Zato je treba najprej določiti smer neba, v katero so vhodna vrata usmerjena, kar najlažje storite s kompasom ali novejšo geodetsko karto.

Ker želite izmeriti energijo, ki pride do vrat, morate meriti s hrbtom obrnjeni proti vratom. Vrata ležijo na vzhodni strani, če ste s kompasom namerili 95 stopinj, kar pomeni, da uporabite element les: lesena vrata ali vrata v beli ali zeleni barvi. Element les uporabite tudi na jugovzhodu, medtem ko na jugu in severovzhodu vlada element ogenj, ki zahteva rdečo, vijolično ali belo barvo vrat.

Za sever bela ali modra, zahodu vlada kovina

rodenberg_vhod.jpg

Za vhodna vrata, ki gledajo proti severu, izberite belo ali modro barvo, saj mu vlada element voda. Na severozahodu in zahodu vlada kovina, zato uporabite belo, srebrno ali sivo barvo vrat iz aluminija. Element zemlja vlada vratom, usmerjenim proti jugozahodu, kjer mora biti barva vrat bela, rumena, oranžna, oker ali rjava.

Pomembno je tudi, da uskladite barvo vhodnih vrat z barvo oken, saj ta ravno tako vsrkavajo energijo, zato jih pobarvajte po istem principu glede na smer neba. Tako boste dosegli optimalen izkoristek energij, ki vam najbolj koristijo v prizadevanju za harmonijo. Življenje v harmoniji pa prinaša zdravje, poklicne uspehe in osebno srečo.