Individualne hiše

Odločitev za pravo hišo je danes zelo odgovorna, saj si vsi želimo lepo oblikovano in uporabno hišo za razumno ceno. V Jelovici so tudi na podlagi svojih več kot 60-letnih izkušenj oblikovali različne skupnosti; tvorita jo vsaj dva človeka z otroki ali brez njih, v različnih fazah njihovega razvoja. Zanje so pripravili funkcionalne predloge tlorisov, saj ima vsaka družinska situacija zelo posebne zahteve za prijetno in funkcionalno bivanje.

Na podlagi izbranega scenarija skupnosti so oblikovali posamezno hišo – z nekaj različnimi tlorisnimi razporeditev in velikostmi. Nastalo je 24 različnih hiš, oblikovanih po potrebah in željah posamezne družine. Bivalni prostori so svetli, povezani in se odpirajo proti soncu in vrtu, različen zunanji videz hiš pa dopušča uporabo različnih detajlov - z lesenim stavbnim pohištvom, leseno ali klasično fasado različnih barv, pergolami, nadstreški...

Hiše dvojčki

jelovica_hisa1.jpg

Z novo linijo hiš dvojčkov je šla Jelovica še korak naprej, saj je dvojček sestavljen iz dveh hiš, ki sta pomaknjeni tako blizu skupaj, da se dotikata. V vsaki hiši živi svoja družina, svoja skupnost. Arhitekturno je dvojček prva stopnja zgoščevanja individualne stanovanjske gradnje. Prihranek tega tipa je predvsem v tem, da je potrebna manjša površina oziroma širina parcele. Velik prihranek pa je tudi v skupni steni, zato so tudi gradbeni in energetski stroški nižji.

Kakor pri hišah tudi pri dvojčkih sestavijo tloris glede na družinska in sosedska razmerja: dve mladi družini, prijatelji, družina in stari starši, dva starejša para, velika družina in mlad par, ki dela doma... Tipi dvojčkov so si različni po videzu, funkcionalnosti in po kvadraturi osnovnih enot. Skupna pa jim je logika, da so oblikovani po potrebah in željah posamezne družine. Pri tlorisni razporeditvi je bil poudarek na smiselnih in preprostih rešitvah.

Znak kakovosti v graditeljstvu

jelovica_sejem.jpg

Da so hiše Jelovica sodobne in energetsko varčne, je za Jelovico samoumevno, saj izboru lesa in drugih materialov ter tehnologiji izdelave posvečajo največ pozornosti. Kupci pa lahko naročijo še druge storitve, na primer notranjega oblikovalca, projektiranje hiše po feng šuju in drugo. Dokaz kakovosti Jelovice je znak kakovosti v graditeljstvu, ki ga podeljuje Gradbeni inštitut ZRMK in ki ga je podjetje ob sejmu Dom letos prejelo že drugič.