Trend kuhinje kot bivalnega prostora je razviden iz številnih kolekcij, ki jih bodo v Koelnu predstavili izdelovalci pohištva in kuhinjske opreme, med njimi tudi naše Gorenje. Kuhinja bo v prihodnosti še bolj povezala jedilnico in dnevno sobo, zasnova sodobnih kuhinj pa že upošteva prost prehod med kuhinjskimi in bivalnimi prostori. Odprt kuhinjski prostor se vse bolj spreminja v središče komunikacije – v srce doma.

V korak z najnovejšimi trendi

living_kitchen1.jpg

Prav zaradi teh dejavnikov sodobne kuhinje niso več neprivlačna mešanica strogih linij in stroge funkcionalnosti, temveč stopajo v korak z najnovejšimi trendi v opremljanju, ergonomskim oblikovanjem in dovršenimi kuhinjskimi aparati. Noben prostor se v zadnjih letih ni tako spremenil kot prav kuhinja, so si enotni izdelovalci kuhinjskega pohištva in opreme. To je »lifestyle« izdelek, ki mora zadovoljiti povsem nove zahteve.

Čeprav je življenjska doba kuhinj cenjenih izdelovalcev dvajset let in več, kupci preprosto hočejo novo kuhinjo, ker ne marajo več dizajna stare. To željo še podkrepi dejstvo, da je poleg vrhunske opreme sodoben kuhinjski prostor opremljen tudi z vgrajenim zvočnim sistemom, digitalno in LED-razsvetljavo, daljinskimi upravljalniki za aparate, elektronskim sistemom odpiranja vrat omaric in drugimi novostmi.

Zakladnica novih idej na vseh področjih

living_kitchen2.jpg

Living Kitchen obljublja, da bo zakladnica novih idej na vseh področjih. Razstavljavci imajo v rokavu številne novosti, ki jih bodo prvič predstavili prav v Koelnu. Podjetje Warendorfer Küchen bo premierno prikazalo izvirno kuhinjsko postavitev, ki vsebuje samo viseče elemente. Podjetje Rational, ki je znano po prefinjenih individualnih rešitvah, bo tudi tokrat potrdilo sloves pionirja v uporabi novih materialov in kombinacij le-teh, Nobilia pa obljublja še nerazkrito novost, ki naj bi vplivala na ves trg.