Bela s starinskimi elementi

Spalnica igralke Sarah Jessice Parker in njenega partnerja Matthewa Brodericka je spalnica z veliko začetnico. Neskončna belina velikih zidnih površin se zrcali v starinskih kosih pohištva – stolih, lučeh, mizi… – in ponuja prekrasen pogled skozi okno. Oblikovalec Eric Hughes je videz prostora zaokrožil s preprogo iz sisala in dolgimi belimi zavesami iz Ikee.

Energična spalnica

Oblikovalec Jonathan Adler in kreativni vodja newyorškega Barneysa Simon Doonan si delita energično zasnovano spalnico v Palm Beachu. Velika postelja oblikovalca Paula Evansa je izdelana iz kroma, nad njo pa se svetlika replika velikanskega srebrnega novčiča. Stene so prepleskane v sončni odtenek rumene, ki je že od nekdaj simbol energičnih posameznikov.

Ameriški slog

Prenovljena spalnica modnega oblikovalca Ralpha Laurena je zasnovana kot tropski kotiček miru. Krasijo jo pohištvo iz ratana, žaluzije iz bambusa ter dekorativni detajli, ki pomagajo oblikovati eksotično pravljico, v katero se z veseljem potopi vsakdo.

Zmes različnih svetov

Zvezdnica Ellen Pompeo je zasnovo svoje hollywodske spalnice prepustila oblikovalcu Martynu Lawrence - Bullardu. Posteljo je našla v eni izmed svojih najljubših pariških trgovin, stene pa je okrasila z razkošno preprogo v maroškem slogu, ki jo je našla v Egiptu. V maroškem slogu so tudi nočne lučke ter drugi detajli.

Italijanski poudarek

Za Donatelo Versace je značilen razkošen slog, ki meji že na pretiravanje. Prav takšna je tudi njena eklektično zasnovana milanska spalnica, ki je zmes klasike in modernega. Tako je na primer velika kovinska postelja pravo nasprotje klasični umetnini Giorga de Chirica.

Mehkoba spalnice

Avtorica uspešnice Seks v mestu, Candice Bushnell, je spalnico zasnovala v nežnih motnih odtenkih. Starinsko posteljo krasijo zavite linije, videz prostora pa je bolj mehak prav zaradi preproge Madeline Weirib in umetnine Ellen Kozak.

Nežnost za spanje

Nežno in mehko zasnovana spalnica igralke Meg Ryan je zmes belih in vijoličnih tonov. Starinski detajli, leseno pohištvo, cvetje in umetnine vnašajo v prostor dotik romantike. Klasično zasnovano pohištvo navdušuje z elegantnimi linijami in skladno zaokroži videz prostora.

Lepotni spanec

Ameriška manekenka Cindy Crawford je oblikovanje svojega doma v Malibuju prepustila oblikovalcu Michaelu S. Smithu. V spalnici si roko podajata tradicija – kamnit kamin, velika lesena postelja in drugo leseno pohištvo – in eklektično zasnovan maroški slog, ki mu sledimo predvsem prek dekorativnih tekstilij.

Dotik baročnega

Italijanski modni oblikovalec Roberto Cavalli vnaša v spalnico sredi toskanskega doma zanj značilno razkošje in živalske potiske, ki jih lahko zasledimo predvsem na dekorativnem blagu. Veliko izrezljano ogledalo iz 19. stoletja, ki se dviguje nad posteljo, zrcali po stenah dragocene umetnine iz Cavallijeve zbirke. Postelja je prekrita s škrlatnim pregrinjalom, ki da spalnici nadih eksotike.

Spalnice slavnih si lahko ogledate tukaj.