Namesto plastenk

Poiščite steklenice, ki so narejene iz lahkega nerjavečega jekla. Nekatere imajo sicer še vedno plastične pokrove, drugje pa so ti že zamenjani s pokrovi iz nerjavečega jekla, bambusa in silikona.

2010_06_29_rantang1.jpg

Namesto plastičnih posodic

Razmislite o steklenih kozarcih. Z dodatkom gume in kovinskega dela se povsem nepredušno zaprejo in jih lahko uporabljamo tako v hladilniku kot tudi v shrambi. Seveda je steklo težje in se lahko zlomi, toda če smo pazljivi, je vseeno prav dobra zamenjava za plastiko, morda celo boljša, saj ni nobene nevarnosti prenašanja kakršnih koli kemikalij, poleg tega pa ima tudi bolj dekorativen videz. Nekateri stekleni kozarci so celo tako lepi, da lahko hrano gostom postrežemo kar iz njih. Če imate nekaj več denarja, pa lahko poiščete tudi različice iz keramike in lesa.

Namesto plastičnih vrečk

Suhe izdelke lahko pospravite v vrečke iz blaga, izogibajte se le impregniranim, ker jih proizvajajo z vinilom.

2010_08_02_origamisacks.jpg

Namesto plastične folije

Uporabite povoskan papir, doma pa hrano pokrijte s krožniki.

Namesto jedilnega pribora za enkratno uporabo

Morda je bolje imeti še en komplet navadnega jedilnega pribora, ki ga lahko uporabljate na piknikih in v drugih podobnih okoliščinah. Tako ne bo kakšnih večjih težav, če se kar koli izgubi ali uniči. Morda pa lahko pribor kupite tudi po kosih ter izberete povsem različne. Tako nikoli ne bo nihče opazil, da sploh ni popoln. Pa tudi nekaj pranja posode ne škodi.