Kopalniški elementi, usklajeni z velikostjo

Za začetek je pomembno, da velikost in razpored kopalniških elementov proporcionalno uskladite z njeno velikostjo. Dodajte čim bolj zračne barve in veliko ogledal, ki bodo odbijala svetlobo in prostor vizualno povečevala. Gospodarno izkoristite tudi vse kotičke, v katere lahko namestite kotne elemente, ki ne zavzemajo preveč prostora. Ko urejujete majhno kopalnico, naj vas predvsem vodi misel, da morajo biti materiali bolj kvalitetni ter tehnike vgradnje bolj prefinjene.

Nikakor ne smete brez razmišljanja kupovati vse, kar vam pride pod roke. Najprej morate dobro razmisliti, kako lahko čim bolj stilno in ekonomično izkoristite prostor, in sicer tako, da boste v trenutkih, ki jih boste preživeli v tem najbolj intimnem delu stanovanja, čim bolj uživali. Izjemno dobra ideja je denimo kotni umivalnik.

orchid_corner_bathroom_suite.jpg

Pazljivo izberite razsvetljavo

Prav tako večina majhnih kopalnic nima naravne svetlobe (ali pa jo ima le zelo malo). Prav zato je pomembno, da je osvetlitev kolikor je le mogoče  kvalitetna. Ena od rešitev je uporaba difuzne razsvetljave, ki v kombinaciji z usmerjeno svetlobo ustvarja res prijetno ozračje ter navidezno celo povečuje prostor. Še posebno bo do izraza prišla, če boste izbrali tudi gladke, bleščeče površine - marmor, porcelan, keramiko z glazuro in podobno.

Ploščice morajo biti manjših dimenzij, bolj pazljivo pa jih tudi izrežite, da se v kotih in krivinah res dobro skladajo. Pozorno izberite tudi material: naj bodo drseče in porozne.