Vsi bi radi imeli kar najlepše domove, hkrati pa pričakujemo, da so zgrajeni kar najbolj kvalitetno. "Stanovanje naj ne bo le zmes dragocenih materialov in stvari, temveč naj prav zaradi njih iz leta v leto pridobiva na kvaliteti," svetuje Nate Berkus.

Tokrat smo izpostavili nekaj priljubljenih in zaupanja vrednih materialov, ki so nam v veliko pomoč pri kvalitetni prenovi stanovanja. Preden se boste odločili za nakup, se prepričajte, da ste med ponudniki poiskali najboljšo ceno. Mnogi izmed klasičnih materialov so lahko neverjetno poceni. Oglejte si nekaj favoritov med gradbenimi klasiki, na katere prisega Nate Berkus.

Leseno pohištvo za kuhinje

kuhinja.jpg

Za prenovo kuhinje so odlične omarice v slogu ameriških šejkerjev. To pohištvo ni nikdar iz mode, je uporabno in lepo. Omarice imajo ličnice v različnih stilih, ker pa gre za les, ga lahko kadar koli prebarvate.

Kararski marmor

carrara.jpg

Kararski marmor, ki ga kopljejo v toskanski Carrari, je slaven že iz obdobja Rimljanov. Gre za klasičen material, ki ga najdemo v kuhinjah in kopalnicah. Dobimo ga v večjih kosih ali v obliki manjših plošč. Odličen je za prekrivanje tal, izdelavo kopalniških kadi in delovnih površin v kuhinji. Nevtralna barva materiala je dobra osnova za igranje z barvami in drugim dekorjem v prostoru.

Skrilavec

Tla, prekrita s skrilavcem, so čudovita in dobro zadržujejo vlago. Videz je lisasto moten in ne preveč sijoč. Takšen naraven videz tal je primeren za hodnike, predsobe, kuhinje in kopalnice. Na voljo je v zelenih in sivih odtenkih. Material, ki ni nikdar iz mode!

Bele keramične ploščice in plošče iz nerjavečega jekla

subway.jpg

Bele keramične ploščice so klasika med materiali za polepšanje stanovanja. Njihovo priljubljenost je moč pripisati predvsem nevtralni podlagi, ki jo dajo prostoru in ki jo lahko kombiniramo s poljubnimi dekorativnimi elementi. Nerjaveče jeklo je popularno predvsem v kuhinjah saj je enostavno za čiščenje in ima nevpadljiv videz.

Predpražniki in talne obloge iz morske trave

trava.jpg

Eden izmed priljubljenih naravnih materialov za talne obloge je tudi morska trava, ki se dobro ujame s katero koli vrsto dekorja. Lepa je tudi kot okrasni  material za prekrivanje sten.