Prepleskajte pisarno!

Pisarno prebarvajte v bolj živahnem odtenku, ki vas bo poživil. Pomladno zelena kar kliče po novih začetkih, živo rumena pa um prebudi, ojača in ozavesti. Lahko pa izberete tudi barvo, ki simbolizira samo bogastvo, namreč vijolično.

Pravilno postavite mizo!

Delovna miza naj bo v položaju, ki simbolizira nadzor nad situacijo. To dosežete tako, da mizo obrnete stran od stene in jo postavite tako, da imate čim širši pogled na sobo in vrata. Če pa svoje mize nikakor ne morete premakniti, položite nad njo zrcalo, tako da lahko vedno vidite, kaj se dogaja za vami.

feng_shui_office.jpg

Pazite na svoj hrbet!

Star, dotrajan stol zamenjajte s širokim, mogočno grajenim direktorskim stolčkom, ki ima visoko naslonjalo, ki vaš hrbet povsem prekriva. To simbolizira, da imate v svojem podjetju vedno podporo.

Pospravite nered!

Pisarna naj bo čim bolj pospravljena. Gore neurejenih papirjev pomenijo ovire na poti, preprečujejo pa tudi dotok denarja. Nekaj delovnega nereda je seveda razumljivega - težave prinaša tisti, ki se nabira že dolgo časa.

Polepšajte!

Pisarno po svojem okusu dekorirajte tako, da je lepa in prijetna. Vse, kar lahko vidite, naj bo za oko privlačno. Posebno priporočljivo je imeti tudi sveže cvetje. Zapomnite si, da je pisarna odsev vašega podjetja, in ko pokažete, da svoje delovno okolje cenite in spoštujete, bo na dober odziv naletelo tudi vaše delo.