»Odrasli so se končno počutili dovolj osvobojeni, da so sprejeli nezrelost,« pojasnjuje oblikovalec, ki ljubi zabavo. »Lahko ste bili spet mladi, ne da bi bili nedolžni. Oranžna je bila znak, da stvari ne jemljete preresno, da niste stari in zarjaveli, da niste kot vaši starši in da v dnevni sobi nimate polno s plastiko prekritega pohištva. Bolj verjetno je bilo vaše pohištvo narejeno iz plastike, oblikoval pa ga je Vernon Panton.«

Oranžna pravi: »Zabavna sem!« Uporabljajte jo tako, da poudarite otroka v sebi. Zgrabite fanto in začutite zadovoljstvo »srečnega šika«, svetuje Jonathan Adler. Njegovo stanovanje v New Yorku je svojevrsten dizajnerski laboratorij, v katerem preverja svoje zadnje stvaritve in neobičajne barvne kombinacije. Tokrat je uporabil oranžno barvo.

Oranžna z rjavo v dnevni sobi

orange.jpg

Drzna oranžna zofa je središče prostora. Intenzivna barva se ponavlja na enako žarkih vzorčastih senčilih svetilk, vpadljivih umetniških delih, preprogi z grafičnim vzorcem in spogledujočih se okrasnih blazinah. Za poudarek poskrbijo oranžni okrasni predmeti na klubski mizici in stojalih ob zofi. Interjer zaokrožijo kipci živali in usnjen stolček v obliki nosoroga.

Močne poteze oranžne v spalnici

orange1.jpg

Adler je za spalnico izbral paleto modrih in rjavih tonov v kombinaciji z močnimi potezami oranžne. Klasični brokat je videti sodoben v oranžni in beli barvi. Oblikovalec ima ta material tako rad, da ga uporablja vsepovsod: za senčila svetilk, preobleko stolov ali za oblazinjeno posteljno vzglavje.

Slavje oranžne v jedilnici

orange2.jpg

Oranžna doživlja pravo slavje v jedilnici, kjer sije v cikcakastem vzorcu preproge, okrasnih loncih za rože in steklenih skulpturah. Veliko bele poskrbi, da prostor lahko diha. Modra je še vedno vodilni barvni poudarek na zidovih inposkrbi za simetrijo. Ponavljanje krožnih motivov (umetnine, kroglaste luči in okrogli stoli) pa omehča živahen vzorec preproge.