Sodobna kopalnica in trendi za leto 2011

Okolju prijazne rešitve pri oblikovanju sodobnega interjerja so zelo priljubljene. Montaža sodobnih kopalniških elementov, kot so kadi, umivalniki, police in drugi detajli, izdelani iz ekoloških materialov – novega nerjavečega jekla, stekla ali lesa – so del kopalnice, ki sledi trendom. Tudi talne obloge, ki so odporne na vlago, leseno kopalniško pohištvo, droben kopalniški dekor in sodobni okvirji za ogledala so del dizajna, ki se izraža z organskimi oblikami, barvami, ki so v trendu – od naravnega lesa, kamna, do nebeške modrine neba – ter oblikujejo živahen sodoben prostor.

Del sodobne kopalnice so tudi velika okna, kamnite in lesene strukture in dekorativni elementi, ki povezujejo sodoben kopalniški dekor z naravo in  ustvarjajo kreativen in sproščen ambient. Aktualni so tudi cvetlični vzorci in zelenorjavi odtenki prelepih gozdov, ki krasijo tako tla kot stene kopalnice in vanjo vnašajo umirjeno barvno paleto in atmosfero, ki jo lahko najdemo v zdraviliških centrih.

Starinsko pohištvo in drugi detajli

Starinsko kopalniško pohištvo in drugi detajli, ki se spogledujejo z zgodovinskimi slogi, so prav tako eden izmed letošnjih trendov pri opremljanju  kopalnice. Starinske lesene kadi in klasične oblike ogledal ter pohištva se spogledujejo z eksotičnimi vrstami lesa in sodobnimi umetnimi materiali.

Sodobne kabine za tuširanje

Varčne kopalniške naprave so močno priljubljene tudi letos. Zdrava, privlačna in uporabna prha s senzorjem ali brez njega je ena izmed prednosti sodobno oblikovane kopalnice, ki podpira ekološki pristop in zdrav način življenja. Kabine za prhanje omogočajo masažo nog in celega telesa, aromaterapijo in ozonsko terapijo. Uporabnik doživi celovito izkušnjo in vse ugodje, ki ga lahko ponudi le vrhunska kopalnica.

Okolju prijazne kadi po zadnjih trendih

Inovativni načini oblikovanja kadi iz sodobnih umetnih materialov z vgrajenimi LED-sijalkami in stenskim dekorjem  na osnovi LED-osvetlitve so prelepa popestritev kopalniškega interjerja. Kadi imajo vgrajene posebne senzorje, ki regulirajo temperaturo vode in moč pritiska, hkrati pa prihranijo do 60 odstotkov vode. Tukaj si uporabnost in estetika podajata roke.

Sodobne lesene in kamnite kadi

Kamen in les, ki dobro ohranjata vodno temperaturo, sta vedno bolj priljubljena materiala na področju stilno oblikovanih sodobnih kopalnic. Granit, marmor, keramične ploščice, nerjaveče jeklene strukture in steklene plošče, les ter kamen bodo poskrbeli za drugačen videz ambienta.

Tudi rastline so obvezen del kopalnice

Vse, kar je povezano z okolju prijaznimi načini bivanja, je zaželeno vedno in povsod. Sveži ali posušeni cvetlični šopki in lončnice so sestavni del kopalniškega interjerja, saj čistijo zrak in prostor povezujejo z naravo.

Fotogalerijo izdelkov si lahko ogledate tukaj.