Nove toplotne črpalke iz Gorenja

V premierno predstavljeni paleti novih toplotnih črpalk BZ Gorenje, ki so plod lastnega razvoja, so na voljo modeli voda/voda, zrak/voda in zemlja/voda. Grelna moč toplotnih črpalk, ki sodijo med najučinkovitejše ogrevalne sisteme, dosega od 5,6 do 17,7 kilovata, njihovo grelno število pa sega do 5,6. V toplotne črpalke Gorenje so vgrajene najkakovostnejše komponente evropskih proizvajalcev, njihova pričakovana življenjska doba pa presega 20 let. Odlikuje jih tudi dovršen dizajn, pod katerega so se podpisali v Gorenje Design Studiu.

Inteligentni grelniki vode iz serije Smart

gorenje_bojler1.jpg

Za najzahtevnejše kupce so v Gorenju izdelali električni grelnik vode z režimom delovanja Smart in LCD-zaslonom, ki omogoča upravljanje na dotik. Grelniki serije Smart so opremljeni z naprednim inteligentnim elektronskim regulatorjem, ki poleg nastavitve in prikaza temperature vode v grelniku nudi številne nove upravljalne funkcije, kot so časovno upravljanje delovanja, prikaz vsebnosti vode v kotlu, nastavitev večdnevne odsotnosti, hitro segrevanje, diagnostika napak in druge. Glavna novost inteligentnega krmilnika pa je režim delovanja Smart, ki na osnovi navad uporabnika sam izračuna optimalni režim delovanja za najmanjšo minimalno potrošnjo energije.

Linija Simplicity tudi v ogrevalnem segmentu

Nova dizajnerska linija grelnikov vode Simplicity je nastala kot dopolnitev na trgu izjemno priljubljene linije aparatov za kuhinjo in kopalnico Gorenje Simplicity. Linija grelnikov Simplicity združuje privlačen dizajn, načela preproste uporabe in vrhunsko tehnologijo. Ergonomsko oblikovan logični gumb omogoča preprosto upravljanje, saj z enim samim zasukom omogoča hitre in preproste nastavitve najbolj uporabnih funkcij, funkcija eko pa zagotavlja varčno delovanje.

Kompaktna srednjelitražna toplotna črpalka na trgu sredi leta

gorenje_bojler.jpg

Novost v Gorenjevem programu je tudi srednjelitražna toplotna črpalka za sanitarno vodo. Gre za toplotno črpalko kompaktnih dimenzij, ki je bistveno manjša od primerljivih proizvodov na trgu in zato namenjena klasični stenski vgradnji. Po svojih kapacitetah, dimenzijah in grelnih karakteristikah naj bi v prihodnje nadomestila klasični električni grelnik vode. Njene kompaktne dimenzije in stenska pokončna izvedba namreč omogočajo namestitev povsod tam, kjer je doslej bil klasični električni grelnik vode, sicer pa ohranja vse dobre lastnosti električnega grelnika ter hkrati ponuja še številne druge funkcionalnosti in ekonomično porabo električne energije.