Les je lep in enostaven za vzdrževanje

Začnite pri tleh. Če terasa še nimate, jo zelo enostavno postavite tako, da uporabite lesene plošč za teraso, ki jih polagate tako, kot bi sestavljali šahovnico. Z njimi lahko polepšate tudi videz starih ploščic ali tlakovcev, saj jih enostavno položite kar čez njih. Za namestitev ne potrebujete prav nobenega orodja ali posebnih sposobnosti. Lesene plošče za teraso so res eden redkih proizvodov za tlakovanje tal, ki jih lahko namestite že v nekaj urah, poleg tega pa jih lahko tudi kadar koli zamenjate. Enostavne so tudi za vzdrževanje, izbirati pa je mogoče med različnimi barvami, vzorci in velikostmi.

Nato dodajte element, ki vam bo v prihajajočih vročih dneh delal senco – najbolje kar leseno pergolo, ki se bo ujemala s tlemi. Če radi ustvarjate, navodila za njeno izdelavo najdete kar na spletu.

10201_b47_rgb_small.jpg

Na prvem mestu naj bo uporabnost

Zdaj imate tla in streho, zato je čas, da se posvetite dekoriranju. Razmislite, kaj boste na terasi počeli. Boste tu zabavali goste? Bo tu družina večerjala? Boste tu brali? Nato pa se osredotočite le na osnovne elemente, ki jih potrebujete za takšno uživanje: sedišča, jedilne elemente, morda žar. V trgovinah boste našli ogromno ponudbe, zato izberite tako glede na svoj proračun kakor tudi na velikost prostora.

Bolj spretni lahko nekaj denarja spet prihranijo tako, da stol, klop ali posodo za cvetje izdelajo kar sami - seveda tako, da se ujemajo z lesenim podom in pergolo. Nakupite še nekaj pisanih vrtnih blazin in prostor bo res lep in udoben.

talne_led.jpg

Teraso pa boste verjetno uporabljali tudi zvečer, zato ji morate dodati kakšno svetilko. Rešitev je več: luč lahko začasno obesite na pergolo ali pa namestite stalne zunanje stenske svetilke. Pa tudi lesene plošče za tla izberite tako, da boste podnje popolnoma skrili neestetske žice.

Več idej za ureditev terase poiščite v fotogaleriji.