Rajanje na prostem

Če bi se radi skupaj z otroki udeležili kakšnega izmed novoletnih rajanj, vam svetujemo, da si prej ogledate koledar prireditev na silvestrovo v vaši bližini. Mnoga mesta in vasi ponujajo parade ter druge vesele dogodke za vso družino. Če v vaši okolici ni takšnih praznovanj, pojdite z otroki v kino in si oglejte kakšen zabaven film, obiščite restavracijo ali okrepčevalnico in si privoščite pozen nočni zajtrk.

Organizirajte večer zabavnih iger

igre.jpg

Za otroke ni nič zabavnejšega od igranja družabnih iger. Igralniški maraton v družinskem krogu se lahko za otroke spremeni v vrhunec leta! Ustvarite tradicijo »igralniškega dne«. Na ta dogodek povabite tudi prijatelje vaših otrok – celotno vzdušje pa naj bo v znamenju iger. Družabni večer polepšajte z zdravimi, a privlačnimi prigrizki, domačimi sadnimi sokovi ali mlečnimi napitki, ki jih imajo otroci radi. Spečete lahko pokovko, torto ali kako drugo izmed priljubljenih otroških sladic.

Filmski maraton

Novoletni večer je kot nalašč za ogled filmov, ki ste jih zamudili, ali pa priložnost izkoristite za predstavitev vaših najljubših filmov otrokom. Le kaj je lahko zabavnejšega od ogleda kultne trilogije Vojne zvezd? Izbiro lahko tudi prilagodite tako, da vsak izmed družinskih članov izbere enega izmed filmov.

Organizirajte družinsko praznovanje s prijatelji

tematska_zabava.jpg

Družinska praznovanja noči čarovnic ali božičnega večera so priljubljena, vendar pa boste med redkimi, ki prirejajo družinski večer s prijatelji na novoletni večer. Nihče ne pravi, da ga ne morete praznovati prej. Vedite, da novo leto praznujejo po svetu ob različnih urah. Izberite eno izmed svetovnih prestolnic, ki bo v novo leto stopila že prej, na primer ob petih po vašem času, in se tudi tematsko navežite na državo. Na primer: Avstralija in Japonska praznujeta približno osem ur pred nami. Imejte zabavo v avstralskem ali orientalskem slogu. Tako boste lahko odštevali zadnje minute do novega leta, hkrati pa vašim otrokom ne bo treba biti pokonci vso noč.

newyearkid.jpg

Čeprav je novoletni čas odličen za praznovanje skupaj s starši, posebno če so otroci še majhni, pa ti vseeno potrebujejo čas tudi zase. Ob tej priložnosti jim dovolite uresničiti katero izmed norih idej – le kaj je zabavnejšega od otroške sobe, popackane z barvami, in razmetanih igrač?