Ko je kar naenkrat nekaj kozarčkov preveč

party4.jpg

Je že tako, da se večina ljudi popolnoma sprosti šele takrat, ko ga imajo že nekaj pod kapo, je pa tudi res, da stvari ob tem hitro uidejo nadzoru. Če le poredko pijete, potem bodite previdni, če se ne želite naslednji dan zbuditi z velikanskim mačkom. Ali pa morda še huje: da se z alkoholom zastrupite in namesto v mehki domači postelji pristanete na urgenci na izpiranju želodca.

Upoštevajte naslednje nasvete:
- ne mešajte različnih vrst pijač med seboj,
- vrsto alkoholnih kozarčkov presekajte s kozarcem vode,
- prenehajte piti, še preden začutite, da se vas pijača prijemlje (še vedno lahko kasneje nadaljujete),
- če že čutite vrtoglavico, potem se čim prej osvežite z mrzlo vodo ali pojdite na svež zrak,
- pred spanjem popijte čim več vode.

Absolutno prepovedano

party7.jpg

Nikoli, ampak resnično nikoli se ne spravite vinjeni za volan. Že tako ali tako vsak konec tedna tragično ugašajo življenja na naših cestah. Priredite zabavo kar doma ali pa se odpravite le tja, kjer boste lahko tudi prespali-

Vsako leto znova vas moramo posvariti pred nevarnostjo petard in drugih pirotehničnih izdelkov. Čeprav se zdi, da se že vsak malček igra z njimi, znajo biti nevarni, zato previdno z njimi (otroci pa sploh nimajo kaj početi poleg). Če je vaša družba že preveč vinjena, potem se nikar ne lotevajte še domačega ognjemeta. Prav tako poskrbite, da v bližini ne bo otrok ali hišnih ljubljenčkov. Enkrat prižgane rakete ali petarde se ne smemo več dotikati, tudi če ne eksplodira ali ne poleti takoj.

Če se za praznike odpravljate v tople kraje in boste silvestrovali v bližini morja, jezera ali ob bazenu, potem ne pozabite: alkohol in voda ne gresta skupaj. Nočno plavanje pod vplivom alkohola se lahko hitro sprevrže v tragedijo. Pijani boste le s težavo plavali, hitro se boste utrudili in nemočno potonili; poleg tega pa skoraj gotovo ne bo nikogar iz vaše razigrane družbe, ki bi vas bil sposoben pravočasno rešiti.

Preveč hrane in še več pijače

party5.jpg

Gotovo si dobro predstavljate, kaj sledi … Če se boste ves večer veselo prenajedali in hrano splakovali še s hektolitri pijače, boste še pred polnočjo pristali stranišču z glavo nad školjko. Seveda pa tudi ni dobro, če prav ničesar ne pojeste, saj vas lahko potem že en kozarček položi pod mizo. Bodite zmeri – poskusite vsako jed, ki si jo zaželite, a se omejite zgolj na grižljaj ali dva.

Septembrski dojenčki

Ko popustijo zavore, ko je ljubezen vsepovsod v zraku, ko so voščila tako iskrena in ljubeča, da se težko upreš … Imejte se radi, vendar ne glede na situacijo ne pozabite na zaščito – tako pred nezaželeno nosečnostjo kot pred različnimi boleznimi.