Zavedajte se, da bo šobe in cevi notranjih in zunanjih masažnih kadi, če jih ne boste redno čistili, prekrivala plast bakterij – tako vidnih kot tudi nevidnih. Toda na srečo čiščenje teh vodovodnih sistemov sploh ni tako zapleteno niti težko.

Upoštevajte navodila proizvajalca

tub.jpg

Najprej seveda preberite navodila za uporabo, ki so bila priložena izdelku, in upoštevajte morebitna priporočila proizvajalca. Če ste navodila založili, jih najverjetneje lahko najdete tudi na spletu. Nato izključite zračni tok in kad napolnite z vodo, in sicer tako, da so šobe pet do deset centimetrov pod njeno gladino. Toda pozor: nekateri proizvajalci zahtevajo, da zračnega toka med čiščenjem ne izklopite, zato je res pomembno, da najprej preberete njihova navodila.

Dodajte dve žlici detergenta za pranje posode v pomivalnem stroju (vendar takšnega, ki se ne peni veliko) in pol skodelice belila. Nekateri ju dodajo naenkrat, drugi pa kad naprej operejo z detergentom, nato pa postopek ponovijo še z belilom. Namesto belila lahko uporabite tudi skodelico belega destiliranega kisa, seveda pa lahko kupite tudi čistila, ki so namenjena prav čiščenju masažnih kadi.

Pustite, da voda brizga petnajst minut, nato pa počakajte, da odteče. Spet natočite vodo (najmanj pet do deset centimetrov nad šobami) in spet pustite, da brizga še deset minut. Izpustite vodo in kad ter šobe z mehko krpo brez grobih vlaken obrišite do suhega. Nato vse luknjice obrišite še s paličicami za čiščenje ušes.

Čistite redno in natančno

 

tub_1.jpg

V šobah in ceveh masažnih kadi je vedno vlaga, zato je idealno življenjsko okolje za bakterije in plesen, ki lahko škodujejo zdravju. Kako pogosto morate kad čistiti, da bi se zavarovali pred njimi, je seveda odvisno od tega, kako pogosto jo uporabljate. Če je to vsak dan, jo morate očistiti in razkužiti enkrat mesečno. Če pa šobe vključite le občasno, bo verjetno dovolj čiščenje enkrat na tri mesece.

Postopek čiščenja res ni težak, pomembno je le, da nanj ne pozabite. Če kadi namreč ne boste čistili sami, boste slej ko prej morali precej zajetno vsoto plačati nekomu, ki bo to profesionalno naredil namesto vas.