Poglejmo si primera neprimernih tlorisov hiš: do spalnice lahko dostopate le skozi drugo spalnico ali pa morate hoditi skozi spalnico, da pridete iz jedilnice do kuhinje. Lastnik je v teh primerih zagotovo imel željo in potrebo po več spalnih sobah, zato si jih je ustvaril kar s pregraditvijo večje spalnice oziroma jedilnice. To ni le nepraktična poteza, ampak lahko odžene tudi potencialne kupce.

Več spalnic, a le ena kopalnica…

Težko je prodati hišo, če je v hiši pet spalnic in ena kopalnica. Samo pomislite na jutranjo gnečo in predčasno vstajanje, da pridete prvi na vrsto. Še slabše je, če morate prehoditi celo nadstropje (ali dve), da pridete iz spalnice do kopalnice.

living_in_garage.jpg

Slabo prenovljene garaže, ki služijo kot spalni prostor, ravno tako odženejo kupce. Nekaterim uspe garažne prostore lepo preurediti, problem so bolj tisti primeri, ko je po hitri in površni prenovi spalnica še vedno videti kot stara garaža.

Preveč kričeč stil odvrača

Odbijajoče je tudi, če je v hiši ogromna kuhinja in nobene dnevne sobe. Le-ta je pomemben in nepogrešljiv osrednji prostor v vsakem domu. Spalnice brez omar ravno tako odvrnejo kupce, čeprav je na njihov račun  prostor večji (če so sobe sicer manjše) in so morda omare takoj na hodniku.

jungle_living_room.jpg

Neokusno prebarvane stene, stropi in tla, kričeče pohištvo, ki se celostno ne ujema z drugimi barvami, premočne barve ali preveč džungelskih motivov; vse to odvrne nakupovalce. Dostop do kletnih prostorov zunaj hiše pa je še večji problem.