Ena od rešitev za ostarele hrvaške pare z nizkimi prihodki je prodaja podstrešja za ugodno (praktično simbolično) ceno, nato pa kupcem prepustiti prenovo strehe in podstrešja, ki si je sami ne morejo privoščiti. Ta poteza se pogosto izkaže kot koristna tako za kupce kot tudi za stanovalce. Solastniki v tem primeru pridejo do večje varnosti in kakovosti stanovanja, nove strehe, toplotne izolacije, večje vrednosti nepremičnine, manjših stroškov vzdrževanja...

Najprej dodobra ocena stanja cele zgradbe

attic_flat.jpg

Pred kakršnim ikoli deli pa je treba najprej dodobra preučiti stanje zgradbe v celoti, saj so nekatere starejše hiše tudi v tako slabem stanju, da bi jih bilo treba porušiti in je celo prenova vprašljiva – o tem mora obvezno odločiti pooblaščena oseba.

Večji problem pri prodaji podstrešja se pokaže, ker je treba doseči popolno soglasje solastnikov, tega pa je marsikdaj težko doseči dogovor. Velik razlog je nezaupanje, saj se prvotni lastniki bojijo prevar in tega, da njihova stavba ne bo prenesla bremena še enega stanovanja.

Odličen bivalni prostor

attick.jpg

Korist od nakupa pa ima seveda tudi kupec. Res je, podstrešje je po vsej verjetnosti treba popolnoma prenoviti, vendar je mogoče interjer zelo dobro urediti, poleg tega pa ne smemo pozabiti na odlično svetlobo, ki jo daje lega stanovanja. Če si želite imeti lasten, domač prostor ob morju, kjer boste preživljali poletja, potem je takšna rešitev odlična.

Pred desetletji so v podstrešnih sobicah živeli študentje, boemi, umetniki. Podstrešje je vedno veljalo za manj vreden prostor, danes pa z novimi spoznanji in materiali, kvalitetnimi strehami in odlično izolacijo naredimo iz njega odličen bivalni prostor.