Najprej izberemo postavitev

Pri nakupu kabine za prhanje lahko povsem sledimo svojim željam, vendar pa je vseeno priporočljivo najprej razmisliti, kako jo bomo prilagodili dejanski velikosti kopalnice in njeni dosedanji opremljenosti. Prva stvar, ki jo morate določiti, je, kje bo kabina sploh stala. V kotu, ob steni, morda celo na sredini? Ob vhodu ali nasproti vrat? To so zelo pomembna vprašanja, na katera moramo odgovoriti, še preden odpremo prvi katalog.

luxury_bathroom1.jpg

Ko natančno določimo prostor, začnemo izbirati njeno obliko. Upoštevajte svoje potrebe in okus, pomembno pa je tudi, da oblika resnično ustreza vsem, ki jo bodo uporabljali. Največ izbire boste imeli, če se boste odločili za kotno kabino, saj je ta na našem tržišču najbolj razširjena. S takšno prostorsko umestitvijo boste veliko lažje našli dizajn, ki vam bo pisan na kožo. Na voljo so tako kvadratne kot tudi pravokotne oblike ter celo ovalne ali peterokotne.

Materiali pogojujejo vzdržljivost

To pa še ni vse. Odločiti se morate tudi, iz kakšnih materialov bo kabina za prhanje, saj je prav od njih odvisno, kako dolgo jo boste uporabljali in kakšna bo pravzaprav sploh videti. Najdražja in najbolj vzdržljiva vrata kabine so narejena iz stekla. Seveda gre za temperirano oziroma ojačano steklo, ki je popolnoma varno. Lahko je transparentno ali ne, obarvano ali porisano.

stylish_bathroom.jpg

Kad naj bo akrilna. Lahko je gladka ali pa ima kakšno drugo teksturo, morda celo vzorec. Nekateri proizvajalci jih zaščitijo s posebnim premazom proti vodnemu kamnu. Zanimiva izbira pa so tudi kabine za prhanje brez kadi. Postavljene so neposredno na tla in zasnovane tako, da se voda vseeno izliva v odtok. Velikokrat so na videz veliko lepše in jih je mogoče lažje vključiti v ambient.

Na koncu pa se odločimo še, kakšna vrata bomo uporabljali: drsna, na harmoniko ali takšna, ki se odpirajo navzven? Slednja so najbolj praktična, vendar pa prvi dve zavzemata veliko manj prostora.

Ideje, ki vam pomagale pri izbiri prave kabine za prhanje za vašo kopalnico, si oglejte tukaj.