Logitechov univerzalni upravljalnik

Ste siti množice daljinskih upravljalnikov v dnevni sobi in iskanja pravega? Potem je pravi odgovor univerzalni daljinski upravljalnik Logitech Harmony One, ki učinkovito nadomesti tudi do šest daljinskih upravljalnikov za nadzor nad avdio- in videonapravami. Krasi ga velik LCD-zaslon z vsemi pomembnimi informacijami za lažje upravljanje naprav. Nastavitev je enostavna in se izvede prek računalnika. Izdelek podpira skoraj vso zabavno elektroniko - 225.000 naprav več kot 5.000 proizvajalcev.

Kljub temu, da ne gre za nov izdelek, velja za enega najbolj priljubljenih v iztekajočem se letu.

Intelovo brezžično omrežje WiDi

Dnevi, ko smo televizor povezovali z računalnikom z več deset različnimi kabli, so mimo. Zdaj lahko gledamo najljubše videoposnetke, pregledujemo elektronsko pošto ali brskamo po spletnih straneh in socialnih omrežjih kar prek velikega ekrana. Vse to omogoča Intelovo brezžično omrežje, bolj znano kot WiDi, ki omogoča hitro in enostavno brezžično povezavo prenosnika s televizorjem HDTV. Inovativna tehnologija v celoti odpravi nadležno kablovje, saj prenos slike poteka prek brezžičnega vmesnika Wi-Fi, na televizor pa je fizično priključen poseben sprejemnik.

Applov iPad

Tablični računalnik predstavlja mejnik za brskanje po spletu, branje in pošiljanje e-pošte ter za zabavo ob ogledu fotografij in videov, poslušanju glasbe, igranju iger, branju e-knjig in še mnogo več. V letošnjem letu je ta naprava med kupci onstran Atlantika povzročila pravo evforijo. iPad ima povezavo prek 3G in Wi-Fi, nanj je možno namestiti aplikacije, ki jih uporabniki lahko kupijo v Applovi spletni trgovini App Store in iTunes.

Odzivni zaslon Multi-Touch visoke ločljivosti uporabnikom omogoči fizično interakcijo z aplikacijami in vsebinami. IPad je visok samo 1,27 centimetra in tehta le 0,68 kilograma – tanjši in lažji je od katerega koli prenosnika ali netbooka.

V slogu Applove predanosti razvoju in ustvarjanju okolju prijaznih izdelkov je ohišje vsakega iPada narejeno iz visoko razgradljivega aluminija, poleg tega pa jih odlikujejo energijsko varčni zasloni z osvetlitvijo LED brez živega srebra in s steklom brez arzena. Ne vsebuje bromiranih zaviralcev gorenja, prav tako pa v njem ni PVC-ja.

Devotecovi brezžični zvočniki

Če imate avdionapravo kot je na primer iPhone, ki deluje prek bluetootha, je to odlična rešitev za brezžični prenos zvoka. Devotecov brezžični zvočnik, ki energijo, potrebno za delovanje, pridobiva kar iz sončnih celic, vgrajenih v vrhnji del ohišja, je kot nalašč za poslušanje glasbe v hiši, na plaži ali kje drugje.

Kadar sončna svetloba ne zadostuje za neposredno napajanje napravice, priskoči na pomoč vgrajena baterija, ki jo lahko polnimo tudi prek sočnih celic. Vgrajena baterija zagotavlja do osem ur delovanja, za njeno polnjenje pa bomo s sončnimi celicami potrebovali od dvanajst pa vse do štiriindvajset ur. Baterijo lahko polnimo tudi prek vmesnika USB ali s klasičnim polnilnikom. Okolju prijazen zvočnik Solar Sound je opremljen z dvema zvočnikoma električne moči dveh vatov, 3,5-milimetrsko vtičnico za priklop zunanjih naprav ter zaslonom, občutljivim na dotik.

Tridimenzionalna očala

Tridimenzionalna aktivna zapiralna očala ustrezno zatemnijo steklo in s tem zagotovijo boljši občutek tridimenzionalnosti. S pomočjo LCD-tehnologije komunicirajo s televizorjem, ki gledalcu ponudi popolno tridimenzionalno izkušnjo. Očala so enostavna za nošenje; priložene imajo baterije, ki omogočajo do 100 ur gledanja. Vedite, da so posamezni modeli prilagojeni za gledanje le točno določenih modelov, zato bodite pozorni, ko izbirate takšna očala.

Najboljše izdelke s področja zabavne elektronike v letu 2010 si lahko ogledate v fotogaleriji.