Elektromagnetno onesnaževanje naj bi slabilo naš imunski sistem in telesu povzročalo dodaten fizični, mentalni in emocionalni stres. Toda živimo v času tehnološkega napredka, ki je seveda prinesel tudi marsikatero pomembno izboljšavo našega življenja, zato se vsemu temu ne moremo kar tako na hitro odreči. Dobro pa je, da se te tihe nevarnosti vseeno zavedamo in jo poskušamo vsaj nekoliko ublažiti.

electronics.jpg

Ne potrebujete vsega

Razmislite, kaj vse sestavlja elektromagnetno polje okoli vas. Mar res potrebujete prav vse te žične in brezžične naprave? Vzemite si nekaj časa in ves električni inventar gospodinjstva in pisarne razdelite na tistega, brez katerega v današnjem modernem svetu zagotovo ne morete preživeti, in na tistega, ki ga iz svojega življenja lahko odstranite. Lase lahko, denimo, sušite naravno, limono pa ožemate ročno in pri tem še malo telovadite.

Tudi naprave, ki ste jih obdržali, uporabljajte le, ko je to res potrebno. Po telefonu se dogovarjajte, pogovarjajte pa se iz oči v oči ob topli skodelici čaja. Namesto hrane, pripravljene v mikrovalovki, pa večkrat posezite po bolj zdravih sadnih ali zelenjavnih solatah. Prav tako eno napravo uporabljajte za več stvari: z računalnikom lahko gledate filme in televizijo, z mobilnikom pa poslušate glasbo in se zjutraj zbujate.

fresh_air_modern_bedroom_interior_design.jpg

Brez sevanja naj bo vsaj spalnica

Tudi feng šuj pravi, da je vse prestavljanje in prenavljanje pohištva in dekoracije zaman, če nato dan za dnem živimo v kaosu neštetih kablov in frekvenc. Za večjo varnost priporočajo vsaj uživanje večjih količin vitaminov in mineralov ter več sprehodov v naravi.

Posebno pozornost pa posvetite prostoru, kjer počivate in zbirate nove moči. Če je le mogoče, naj računalnik ne stoji v vaši spalnici, temveč v delovni sobi ali dnevnem prostoru. Če pa to ne pride v poštev, poskusite vsaj kupiti pisalno mizo, ki jo lahko po uporabi zaprete kot omarico. Enako naj seveda velja tudi za televizor in vse druge elektromagnetne naprave.