Kuhinja je postavljena v ravni liniji med dvema oknoma, nasproti pa stoji kuhinjski otok. Postavitev elementov se prične z vgradnim hladilnikom, ki je razdeljen na zamrzovalni in hladilni del. Sledi shrambna omara z izvlečnimi košarami, namenjena shranjevanju živil. Poleg nje je omara z izvlečno polico, naslednji element pa je namenjen vgradnji pomivalnega korita, v katerem je izvlečna košara za ločevanje odpadkov.

Sledita integriran pomivalni stroj in izvlečna omarica, namenjena shranjevanju steklenic, ki jih potrebujemo pri kuhanju in pečenju. Pečica in kuhalna plošča sta vgradni, predalniki pa so postavljeni v dveh dimenzijah. Ožji predal je namenjen shranjevanju jedilnega pribora, kuhinjskih krp ter drugih manjših kuhinjskih potrebščin, večji predalnik pa shranjevanju večjih loncev v višjih predalih ter večjega kuhinjskega pribora v večjem in ožjem predalu. Kuhinjski pult se zaključuje z zaključno omarico, obdelano pod kotom, ki ob prihodu v kuhinjo omogoča udobnejši prehod brez ostrih robov.

Kuhinjski otok je sestavljen iz dveh širokih predalnikov, primernih za shranjevanje živil in kuhinjskih pripomočkov. Postavitev delovnega pulta na predelu kuhinjskega otoka je podaljšana v globino, tako da se lahko uporablja tudi kot zajtrkovalni pult. V predelu kuhališča je na zid nameščena zidna obloga. Je okras delovne plošče in zagotavlja lažje vzdrževanje v predelu kuhinjske nape.

Naj omenim še pomivalno korito: postavljeno je pod oknom, katerega odpiranje bi lahko preprečila kuhinjska armatura. Tej težavi smo se izognili tako, da smo namestili armaturo (Alveus Flexy Window), ki se pred odpirajočim se oknom upogne. Stranki smo izrisali še regal za dnevno sobo v enakem dekorju kot pri kuhinji; sestavljen je iz steklenih vitrin, zidne poličke ter postavnih elementov iz niza predalčnikov. Regal je modernih oblik ter preprostih linij, kar omogoča njegovo lažjo uporabo.

Boštjan Šavron,
GA Koper