Karim Rashid je vodilna osebnost na področju sodobnega oblikovanja in po mnenju nekaterih celo kulturni provokator. Njegov pogled in tudi njegove stranke so globalni. Njegovi izdelki segajo na področja notranje opreme in mode, vse do pohištva, oblikovanja razsvetljave in umetnosti. Njegove oblike so »demokratične« v smislu, da so dostopne in cenovno sprejemljive za vsakogar.

velux1_rashid.jpg

»Dnevna svetloba je bistvenega pomena za naše dobro počutje in sposobnost pozitivnega razmišljanja. Izdelki Velux so izjemno kakovostna strešna okna, skozi katere dnevna svetloba preplavi prostor. Vendar pa je za ustvarjanje intime prostora treba svetlobo nadzorovati. Torej, ko me je podjetje Velux prosilo, da bi oblikoval kolekcijo senčil za zatemnitev, sem bil navdušen: igra svetlobe in teme. Senčila za popolno zatemnitev so ključnega pomena za ohranjanje ciklusa spanja in idealna za spalnice in prostore, kjer je potreben popoln nadzor nad svetlobo,« pravi Karim Rashid.
Ogled podrobnega slovarja

Mala umetnina

Senčila Velux kolekcije Karim Rashid vključujejo štiri edinstvene vzorce, vsakega v dveh različnih barvah. Glede na osebne želje lahko kupci izbirajo med živahnima rožnato in rumeno ali izberejo bolj subtilen model črne in bele. Navdih iz digitalne tehnologije na eni strani in rastlinskih motivov na drugi strani dodaja še moderen pogled na to pesniško zbirko. Novi vzorci dopolnjujejo sodobne domove in z občutkom vnesejo del »digitalne narave« v dom.

velux2_rashid.jpg

»Želim, da ljudje vidijo senčilo ne le kot standardni proizvod, temveč kot majhen kos umetnosti, ki prispeva k lepoti in celo določa slog notranje opreme,« je povedal Karim Rashid.

Senčila Veluxove kolekcije Karim Rashid vam omogočajo popoln nadzor nad svetlobo in zagotavljajo najboljšo zatemnitev za podnevi in ponoči. Idealna so za popoldanski počitek ali nočno spanje v spalnicah in otroških sobah; tesno prilegajoče se senčilo na vodilih prepreči vpad svetlobe v sobo. Novo kolekcijo se lahko namesti na katero koli strešno okno Velux popolnoma enostavno z edinstvenim sistemom Velux Pick & Click!.

Odličen dizajn za vsakdanje življenje

Skupinsko delo s priznanim oblikovalcem kaže nov oblikovalski pristop skupine Velux. »Izbira za delo s Karimom Rashidom je prišla iz spoznanja, da če želimo biti inovativni, moramo poskusiti in pokazati pogum v procesu projektiranja. Torej, sodelovanje z mednarodno priznanim oblikovalcem predstavlja novo izkušnjo v skupini Velux. Običajno so naši izdelki diskretni in služijo namenu, vendar novi modeli oblikovalca Karima Rashida pritegnejo pozornost ter tako dodajo funkciji poleg kakovosti in dodane vrednosti še videz,« pravijo pri podjetju Velux.

velux3_rashid.jpg

Vabljeni na razstavni prostor podjetja Velux v času sejma Dom, kjer bodo predstavljena tudi senčila iz Veluxove kolekcije Karim Rashid.