Najprej preverite zvočno izolacijo, prezračevanje in sistemski nadzor. Če je treba, dodajte med stene dodatno izolacijsko plast, položite talno oblogo in obložite stene s tkanino. Dodajte tudi tapecirano vzglavje postelje, ki jo odmaknite od prezračevalnih odprtin. Največja napaka je, da vam ravno v posteljo piha hladen ali topel zrak. S temi ukrepi boste prostor naredili udobnejši. Ne pozabite na primerno namestitev zvočnega in videosistema.

Odlična razsvetljava za vse potrebe

hotel.jpg

Posebno pozornost namenite razsvetljavi, ki jo napeljite tako, da boste že s stikalom ob vstopu v spalnico prižgali tudi svetilki na nočnih omaricah. Svetilnost luči za branje naj bo individualno nastavljiva. Po hotelskem vzoru naj bo, ko jo odprete, razsvetljena tudi notranjost omare. V kopalnici je svetloba še posebno pomembna, za kar poleg plafonjere poskrbijo luči nad umivalnikom, osvetljeno kozmetično ogledalo in svetila ob kadi ali v stebru za prhanje.

Razmišljajte o večnamembnosti spalnice. Vključite vanjo majhno pisalno mizo za delo, udoben naslonjač za počitek in branje z otomano, na kateri si boste spočili noge ali jo uporabili za odlaganje. Dodajte tudi ogledalo nad mizico, ki vam bo priročno služilo, ko bo vaša boljša (ali slabša) polovica zasedla kopalnico. Za resnično hotelsko udobje poskrbite še za kotiček, kjer boste hranili pijačo ali si z aparatom skuhali kavo, morda pa umestili celo minibar.

Postelja je najboljša naložba v zdravje

hotel1.jpg

Postelja je srce spalnice, zato kupite res najbolj kakovostno z odlično vzmetnico. To je najboljša naložba v vaše zdravje, ki si jo lahko zamislite. Preoblecite jo v kakovostno posteljnino iz naravnih materialov in ne pozabite na dober vzglavnik. Za piko na i naj poskrbijo lepo pregrinjalo, dodatna odeja, ki jo zložite ob vznožju postelje, ter kopica mehkih in udobnih blazin, ki kar vabijo k počitku.

Mnogi hoteli za okrasitev svojih sob uporabljajo dela lokalnih umetnikov, tako da se gostje lahko povežejo s krajem, v katerem bivajo. Za svojo spalnico uporabite vam ljube slike, družinske fotografije ali posterje, ki bodo prostor naredili bolj domač. Pomagajte si tudi z drugimi okrasnimi predmeti ali knjižno polico s knjigami, ki jih prebirate pred spanjem. Tako spalnica, čeprav urejena kot vrhunska hotelska soba, ne bo medla, ampak bo odsevala vašo osebnost.