Za gledanje HD Ready širokozaslonskega LCD-televizorja je priporočljivo, da ste od njega oddaljeni približno toliko, kot znaša štirikratna razdalja njegove diagonale. Drugače je pri LCD-aparatih s Full HD zaslonom. Ker so točke (piksli) manjše, oči pri enaki razdalji ne bi bile več sposobne zaznati vseh podrobnosti v sliki, ki jih vsebuje HD-video. Zato priporočljiva razdalja gledanja znaša 2,8-kratno razdaljo diagonale.

philips_tv1.jpg

Upoštevajte, da z zamenjavo klasičnega katodnega CRT-televizorja s ploskim pridobite nekaj razdalje. Novega, ki je globok le nekaj centimetrov, boste lahko pomaknili povsem ob steno. Ploski televizor postavite na namizni podstavek, ki ga z lahkoto namestite ali odstranite, ali pa ga s stenskim nosilcem namestite na steno, kar je najprimernejše. Videz bo odličen, prihranek prostora največji, pa tudi funkcija osvetljevanja ozadja Ambilight (Philipsova inovacija) bo najizrazitejša.

philips_tv3.jpg

Televizor postavite tako, da bo središčni del zaslona v višini vaših oči. Če sedite na zofi, naj bo sredina zaslona na višini med 90 in 110 centimetrov, saj boste tako gledali televizijo pod čim bolj pravim kotom. Priporočamo, da si pri novogradnji v steni vnaprej pripravite povezovalno cev, po kateri bodo speljani vsi napajalni in signalni kabli. Tudi če se zato lotite manjšega posega v že končanem stanovanju, se to kasneje vsekakor obrestuje!