V kuhinji sem naredila kotno sedežno klop, ker bo tako jedilni kot udobnejši in predvsem bo tam lahko sedelo več ljudi. Ker je kuhinjski blok majhen, sem v jedilnem kotu umestila še ožjo stekleno vitrino.

Predlagam, da štedilnik nekoliko odmaknete od zidu, tako da boste imeli na obeh straneh delovno površino. Ob preostali steni, ki meri 270 centimetrov, predlagam tri vgradne omare do stropa, tako boste lahko prostor maksimalno izkoristili. Nekoliko me skrbi le, da se bodo oblačila navzela kuhinjskega vonja, zato priporočam zelo močno napo in to, da pri izdelavi omar posebno pozornost namenite tesnemu zapiranju omarnih vrat. Morda celo dvojnih, zunanjih – drsnih in notranjih.

V dnevno-spalni sobi bo vaša želja po nenatrpanosti kar malce težko izvedljiva. Za hčerki predlagam nadstropni postelji, v kotu pa še manjšo računalniško mizico. Delovna miza je ob oknu, v nadaljevanju tudi omarica za TV. Ker ostane samo še ena stena, sem tja namestila večjo zofo, ki bo ponoči vam služila kot postelja. Če potrebujete police za knjige, bi jih lahko umestili tik ob steno, za zofo, ali pa nad računalniško mizo.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si