Gospodinjski aparati – od povsem preprostih do tehnološko dovršenih – lahko povsem spremenijo kuharsko izkušnjo. Zmanjšajo čas priprave hrane, poenostavijo opravila, so lepi na pogled in zabavni. Ena takšnih je tudi naprava, ki v trenutku seseklja česen.

V sekundi popolno zdrobljen česen

ga.jpg

GarlicZoom je droben gospodinjski pripomoček, ki lahko učinkovito nadomesti klasične kovinske stiskalce za česen, ki znajo biti naporni predvsem zaradi kasnejšega čiščenja ostankov, pa tudi večje količine težje stisnemo naenkrat.

GarlicZoom s tem nima težav. Okrogla in vrteča se naprava je izdelana iz umetne mase, ki je enostavna za čiščenje in lahko sprejme tudi več strokov hkrati. Z roko pritisnemo nanjo in jo zavrtimo po delovni površini - in že imamo popolno zdrobljen česen.

Videoposnetek si lahko ogledate tukaj.

Prenosna ročica za kavo in izdelki iz silikona

coffe.jpg

Med odlične lahko uvrstimo tudi prenosni Twistov avtomat, ročico za pripravo črne kave, ki je uporabna predvsem na delovnem mestu oziroma kjer koli drugje, saj jo lahko nosimo s seboj.

foodpod.jpg

Tudi FoodPod iz Fusion Branda olajša kuhanje. Gre za silikonski pripomoček, nekakšno posodico, ki nam prihrani čas med kuhanjem, blanširanjem ali dušenjem hrane. Vanjo postavimo hrano, kot sta na primer jajce, zelenjava in podobno, ki bi jo radi skuhali vnaprej.

fingertongs.jpg

Fusion Brand je na splošno znamka, s katero bi si lahko opremili kar celo kuhinjo. Posebno navdušujoča so še silikonska držala, nekakšne rokavičke, ki so priročne predvsem za prenašanje in prijemanje hrane.

foodloop.jpg

Tudi silikonske nitke so nujni kuhinjski pripomoček, ki učinkovito nadomesti zobotrebce, sukanec in podobno. Povrh vsega pa ga lahko, za razliko od prej naštetih, uporabimo vedno znova in znova.