Ploščice kot talna obloga v stanovanjih niso več omejene le na kopalnico in kuhinjo, temveč jih najdemo v vseh prostorih. Hlad s ploščicami prekritih talnih površin lahko preprečimo z montažo talnega ogrevanja, zelo moderno pa je tudi oblaganje sten s ploščicami.

ploscice2.jpg

Popolno oponašanje naravnih materialov in futurističnih vzorcev

To so omogočile nove tehnologije, ki so izpopolnile glazuro ploščic: lasersko metalizirane, fluoroscentne, glazure, ki ustvarjajo učinek gledanja skozi vodo ali premikanje oblik, odvisno od zornega kota gledanja… Vzorce s posebnimi tehnikami prenesejo na ploščice s fotografsko natančnostjo – brez ponavljajočih se vzorcev – zato ima lahko površina ploščic, denimo, videz naravnega marmorja.

ploscice1.jpg

Najbolj elegantne ploščice so izdelane iz občutljive porcelanaste keramike. Hlad s ploščicami prekritih tal bomo učinkovito preprečili s talnim gretjem. Vedite, da so moderni prav topli prostori, prekriti s hladnimi materiali. Tako prekrite stene so mnogo trpežnejša alternativa tapetam (nekatere ploščice zelo dobro oponašajo videz tapet), dobro prenašajo vlago in so enostavne za čiščenje.

Velike dimenzije, visok sijaj in zanimivi reliefi

ploscice3.jpg

Moderne ploščice so večjih dimenzij, imajo visok sijaj in zanimive reliefe. Spominjajo lahko na čipko ali hrapavo strukturo lesa. Pred nakupom je dobro vedeti, da so ploščice na veliki površini lahko videti povsem drugače kot na manjši, zato se za nasvet obrnite na strokovnjake.