Sama delovna površina se deli na dva dela, in sicer:

1. Pripravljalni del, ki je 10 cm odmaknjen od stene, da lažje stojimo, saj je na tej strani poševni strop. Tako imamo pult širine 70 cm. Pod pultom se skrivata simetrično levo in desno dve omarici, ki služita za spravilo večje posode ali delovnih pripomočkov in aparatov. Deli ju predalnik širine 90 cm, v katerem je tudi sortirnik za jedilni pribor.

2. Aktivni del, namenjen čiščenju, pomivanju in kuhanju.

Skrajno desno je umeščena omara s pečico v višini pulta. Sledi kuhinjsko korito, pod katerim je sortirnik za smeti v širini 50 cm. Pomivalni stroj širine 60 cm smo popolnoma skrili poleg omarice za kuhalno ploščo. Ta je primerna tako za plin kot indukcijsko kuhališče, saj tik pod pultom ni predala. Zaključuje pa se s prostorom za plinsko jeklenko v primeru, da bi se odločili za to vrsto kuhališča. Iz omarice se dviga priključek za električno energijo, ki ga lahko pospravite, če ga ne potrebujete.

Da ne bi pri pomivanju in kuhanju preveč onesnažili jedilnice na drugi strani, je nad pultom za koritom in kuhalno ploščo nameščena steklena zaščita.

Prav tako je steklena polica, ki je pričvrščena pod strop, da bi razbila enoličnost, vseeno pa lahko nanjo postavite morda začimbe ali pa preprosto lončnico z rožo.

V vaši novi kuhinji vam želimo mnogo prijetnih uric ...

Alenka Muhič, GA Novo mesto