Sodobno stanovanje zaznamujejo praktičnost, udobje in kar najboljša izkoriščenost prostora, torej je tudi ureditev garderobe oziroma »sobne omare« najpametnejša rešitev. Njene dimenzije so lahko različne, velikost pa je odvisna od velikosti stanovanja, razporeditve prostorov, potreb družinskih članov...

Dobra organizacija za manjšo garderobo

closet2.jpg

Manjše garderobe morajo biti dobro izkoriščene, tako da je priporočljivo izkoristiti njihovo višino (police naj segajo do stropa),  pa tudi organizacija elementov pripomore, da lahko v njih shranite kar največ oblačil. Predvsem pazite na praktičnost, saj le organizirano shranjevanje omogoči najboljši izkoristek prostora.

Če imate dovolj veliko stanovanje, je garderoba lahko ločen prostor v njem - osrednji prostor, kamor odlagamo oblačila, obutev, nakit, dodatke in vse druge predmete, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Vendar pa ni več prostor, namenjen izključno temu, saj postaja tudi soba z veliko estetsko vrednostjo.

Ne le uporabna, ampak tudi lepa

closet3.jpg

Najnovejši trendi v opremljanju dajo vsakemu prostoru možnost, da se izkaže s svojo uporabnostjo in tudi z vizualno podobo. Tako tudi garderoba postaja prostor za igro barv, materialov in razsvetljave. Če jo je mogoče naravno prezračevati, je še toliko bolje, poleg tega okno v garderobnem prostoru daje naravno svetlobo. V prostoru mora biti obvezno (čim večje) ogledalo, svoje mesto pa lahko najdeta celo toaletna mizica ali kotiček za likanje.  

Uporabne in razkošne garderobne sobe si oglejte v naši fotogaleriji.