Najprej se lotite dekorativnih blazin na sedežni garnituri. Pobrskajte po omari za lepimi svilenimi rutami in šali v zanimivih barvah. Šal ovijte okrog blazine z vseh strani in ga na sredini zavežite v dekorativno pentljo, ki ste ji dodali okrasne zvončke.

fblazine.jpg

Naravna dekoracija

V okolici hiše naberite nekaj zanimivih vej in jih postavite v lepo vazo. Nanje obesite novoletne kroglice, ki ste jih prej z vročim lepilom okrasili z umetnimi cvetovi božične zvezde. Vazo pa lahko okrasite tudi z naravnimi cvetovi božične zvezde - v tem primeru odrežite daljše peclje in rastline postavite v vazo.

fbozicnazvezda.jpg

Božično drevesce boste učinkovito in lepo nadomestili s staro lestvijo, ki jo prislonite na eno izmed sten. Vsako drugo letev ovijte z dekorativnim trakom in nanje obesite okraske in pentlje v enaki barvi kot trak. Takšno dekoracijo imate lahko v stanovanju čez vso zimo. Odstranite le okraske, ki so očitno božični.

Zasadite nekaj božičnega vzdušja. Potrebovali boste glineno posodo, ki jo napolnite s cvetličarsko gobo in prekrijte z mahom. Vanjo zasadite nekaj smrekovih stebel, ki ste jih ovili s smrekovimi vejami. Prostor med stebli zapolnite z dekorativnimi kroglicami.

Sveče različnih barv in oblik lahko postavite tudi na pladenj, ki ste ga okrasili z arašidi, orehi, mandeljni in bomboni.

Okrasitev praznične mize

fkroglice.jpg

Drobni borovi storži so lepega videza. Razporedite jih v steklene kozarce ali vaze, dodajte pisane kroglice in pentlje in z njimi okrasite police, komode in drugo pohištvo.

Za središčni aranžma mize uporabite velik steklen ali kovinski vrč in vanj razporedite okraske, kroglice in girlande. Vmes postavite sveče različnih dimenzij in odtenkov. Sveč ne puščajte brez nadzora.

fnageljni.jpg

Cvetličarsko peno obrežite tako, da dobite kroglo. Napojite jo z vodo in vanjo zapičite cvetove nageljnov ter ovijte z dekorativnim trakom. Tako boste dobili rdeče dišeče kroglice, s katerimi lahko okrasite božično mizo.

Drobne steklene kroglice, med katere ste dodali nekaj naravnih storžev, razporedite po zlatih krožnikih – tako bo pogrinjek bolj svečan.

fkrozniki.jpg

Praznično mizo pa lahko okrasite z ozkimi transparentnimi vazicami, ki ste jih do polovice napolnili z vodo in vanje postavili snežno bele dolge sveče in cvet anemone.

fanemone.jpg

Lepa dekoracija, nad katero se navdušujejo posebno otroci, so tudi pisane zakrivljene paličice iz sladkorja. Z njimi napolnite dekorativni vrč, ga postavite na mizo in uživajte v igri barv.

V prostor boste vnesli nekaj sijaja, če boste na lestenec obesili srebrni dekor. Uporabite zvezde, lampijone, kroglice itd. in jih obesite s pomočjo lepega dekorativnega traku.

Dekoracije lahko z lepimi pentljami pritrdite tudi na neobičajna mesta, kot so jedilni stoli, vaze, lestenci, vrata…

Ne pozabite na drobne detajle

fvrata.jpg

Okrasite kljuko vhodnih vrat s pentljo iz traku zelenega žameta in nekaj listi bodike ter dodajte okrasni zvonček.

Pri okraševanju nikar ne pozabite na kopalnico. Dve lepi sveči, starinski dekor in girlande na polici nad umivalnikom bodo toplo pozdravile goste.

fkopalnica.jpg

Okenski okvirji bodo bolj glamurozni, če jih boste okrasili s trakom iz prosojnega tila, srebrnimi vejicami in dekorativnimi lučmi. Tudi girlanda iz bleščečih kroglic, ki jo obesimo vzdolž okenskega okvirja, nanjo pa pritrdimo pisane novoletne kroglice v enakih odtenkih, bo lepo popestrila praznovanje.

Nazdravite s steklenico dobro ohlajenega vina

fvino.jpg

Za praznike radi ohladimo steklenico dobrega penečega vina in nazdravimo s prijatelji. Poiščite lepo keramično ali kovinsko posodo in jo napolnite z zamrznjenimi robidami, jagodami ali brusnicami ter dodajte led v obliki zvezdic. V dekorativno zmrzlino postavite steklenico in počakajte, da se ohladi. Gostje bodo navdušeni.

Več idej najdete tukaj.