Jackmanovo novo stanovanje se razprostira od osmega do desetega nadstropja zgradbe, ki jo je projektiral znani arhitekt Richard Meier. Nekdanji lastnik tega elitnega tripleksa je bil soustanovitelj družbe Sun Microsystems Billy Joy, ki ga je kupil za 17,5 milijona dolarjev. Prenovo stanovanja je poveril arhitektu Meierju, ko ga je do zadnje podrobnosti uredil v zanj značilnem minimalističnem slogu. Ni jasno zakaj, a Joy v njem nikoli ni prebival.

Eleganca za 21 milijonov dolarjev

Po Meierjevem posegu je cena stanovanju krepko narasla; Joy ga je dal na prodaj za 40 milijonov dolarjev. Izkazalo pa se je, da je za tako visok znesek v današnjih kriznih časih težko najti kupca, zato je moral postavljeno ceno znižati. Jackman naj bi stanovanje, ki velja za enega najbolj privlačnih na Manhattanu, kupil za 21 milijonov dolarjev, v njem pa bo prebival skupaj z družino.

jackman11.jpg

V devetem nadstropju nebotičnika je ogromna dnevna soba, katere stropi so dvakrat tako visoki, kot je to običajno, skozi steklene stene pa se ponuja fantastičen pogled na reko Hudson. V istem nadstropju sta tudi profesionalna kuhinja in jedilnica z galerijo, v nadstropju višje pa so našle prostor velikanska glavna spalnica, delovna soba, kopalnica, telovadnica, savna in garderobe.

Udobno bivanje v treh nadstropjih

V najvišjem nadstropju stanovanja so še soba za počitek, tri spalnice s kopalnico, soba za goste s sanitarijami in glasbena soba. Vsako nadstropje ima svojo teraso, med seboj pa so povezana s spiralnimi stopnicami, ki so že same po sebi svojevrstno umetniško delo. Kljub temu, da je stanovanje elitno in urejeno v vrhunskem sodobnem slogu, pa marsikomu ni všeč, ker deluje zelo hladno in sterilno.

V novo stanovanje filmskega zvezdnika lahko pokukate tukaj.